Aktiv Träning (Sweden)

POLAR M430

-

Pris: 2 000 kr / Skärmstorl­ek: 27 x 33 mm / Vikt: 51 gram / Mobilmedde­landen: Ja / Barometris­k höjdmätare: Nej / Multisport: Ja Info: polar.com

Det lägsta nätpriset som vi hittade för Polars gamla klocka var 1 500 kr. Det är billigt, och kan du få tag i den för det priset så är det fyndläge.

Att M430 har några år på nacken märks emellertid. Den fyrkantiga designen verkar gammaldags och liknar en fitness-klocka, usb-kabeln är svår att få på plats, armbandet är klumpigt och skärmen är liten. Särskilt jämfört med Polars utmärkta Vantage M, som kostar ca 1 000 kr mer, är M430 ett tveksamt val.

Men funktionel­lt innehåller klockan ändå det viktigaste. Innanför sitt gammalmodi­ga skal har den massor av moderna funktioner. Gps:en är snabb och exakt och pulsfunkti­onen är bra – särskilt vid måttlig intensitet (den har dock lite svårt att regga plötsliga tempohöjni­ngar som t.ex. under intervalle­r). Den har alla träningspr­ofiler man behöver, det går att få upp smart-notiser på skärmen, och via Polars suveräna app, Flow, kan man ladda upp träningspa­ss och kompletta träningspr­ogram till klockan.

Det går även att ansluta klockan till moderna wattmätare och andra sensorer som kan regga och visa ännu mer träningsda­ta.

Batteriet imponerar dock inte: 7,5 timmar med gps:en påslagen fick vi det till. Klockan sitter heller inte riktigt bra. Armbandet är tjockt och blir snabbt svettigt, och det måste dras åt för att pulsen ska kunna mätas.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden