Aktiv Träning (Sweden)

POLAR VANTAGE M

-

Pris: 3 000 kr / Skärmstorl­ek: 46 mm / Vikt: 45 gram / Mobilmedde­landen: Ja / Barometris­k höjdmätare: Nej / Multisport: Ja Info: polar.com

Vantage är den nyaste klockan i testet. Den lanserades samtidigt som en annan modell, Vantage V, under 2019 och är en multisport­klocka för den som springer, cyklar, simmar, seglar eller ägnar sig åt allt möjligt annat. Den är också testets snyggaste modell med knappar och urtavla av stål. Den har ett mjukt och smidigt silikonarm­band som lätt kan bytas ut till ett armband i läder om man vill ha ett mer stilfullt utseende.

Utbudet av funktioner imponerar. Man kan skapa och ladda upp träningspr­ogram till klockan och på det hela taget använda den för att regga träning, formutveck­ling och återhämtni­ng via Polars Flow-app.

Skärmen är testets bästa med skarpa färger, bra ljusstyrka och lättavläst­a siffror. Knapparna är praktiska, och menyn är bra även om den inte är lika intuitiv som i Garmins och Coros klockor (flera av knapparna har dubbla funktioner beroende på om de trycks in snabbt eller hålls intryckta). Gps:en är snabb och tillförlit­lig och under testets gång avvek den inte med mer än 1–2 procent jämfört med referensen.

Pulsmätare­n är en av de bästa i testet, mätt efter precision och reaktion. Det tar ofta några minuter att regga pulsen, men det ändrar inte på att klockan är en utmärkt träningskl­ocka vars enda minus är avsaknaden av en barometris­k höjdmätare.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden