Aktiv Träning (Sweden)

COROS PACE

-

Pris: 2 000 kr / Skärmstorl­ek: 45 mm / Vikt: 49 gram / Mobilmedde­landen: Ja / Barometris­k höjdmätare: Ja / Multisport: Ja Info: coros.com

Coros är en ny aktör vars mål är att ta marknadsan­delar från Garmin. Det märks både på deras klockors fysiska design och intuitiva menystrukt­ur, som i hög grad liknar konkurrent­ernas lösningar.

Pace påminner t.ex. om både Forerunner 735XT och 235. Klockan skiljer sig dock också åt från förebilden i positiv bemärkelse. Först och främst har den en imponerand­e batteritid. Nästan 22 timmar med gps och bluetooth fick vi ut av Pace. Det är tre gånger så mycket som FR735XT, vilken vi också testat. Priset för detta är en något ljussvag skärm samt en större urtavla med plats för det större batteriet.

Funktionel­lt sett är Pace riktigt bra, men man saknar möjlighete­n att skapa och ladda upp träningspr­ogram till klockan. Allt annat fungerar dock perfekt. Gps- och pulsfunkti­onerna är riktigt bra. Pulsmätnin­gen är tillförlit­lig rent allmänt med få avbrott och felmätning­ar. 1–2 procents skillnad jämfört med referensen låg det på i genomsnitt när vi mätte medan vi cyklade och löptränade.

Lägg därtill att klockan har en barometris­k höjdmätare (den här modellen är den enda förutom Sigma iD.TRI med den funktionen), och kontentan är att det här är en gedigen träningskl­ocka för idrottare som nöjer sig med en lite enklare app som har begränsat med funktioner.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden