Aktiv Träning (Sweden)

GARMIN FORERUNNER 735XT

-

Pris: 3 500 kr / Skärmstorl­ek: 44,5 mm / Vikt: 41 gram / Mobilmedde­landen: Ja / Barometris­k höjdmätare: Nej / Multisport: Ja Info: garmin.com

För fyra år sedan var 735XT Garmins bästa klocka för triatleter, och även om åldern märks är den fortfarand­e ett riktigt bra köp för den som cyklar, simmar och springer. Processorn är emellertid lite långsammar­e än i de nyaste klockorna, och skärmen har lite dålig upplösning och svag belysning. Men utbudet av funktioner imponerar, och trots åldersteck­nen är modellen en av de bästa i det här testet. Klockan har alla löpfunktio­ner man kan tänka sig (inkl. avancerade löpstilsbe­räkningar). Den kan anslutas till ANT+-baserade wattmätare och visa användbar cykeldata inklusive Strava Live-segment. Klockan kan användas till både inomhus- och utomhussim­ning och den har enkla, men mycket användbara navigering­sfunktione­r. Det går att ladda upp träningspa­ss till klockan, och räcker inte funktioner­na till kan man ladda ned fler via Garmin Connect IQ.

Allt är inpackat i Garmins enkla och intuitiva navigering­ssystem, och vi upplevde – trots att vi hade problem med andra Garmin-enheter – att integratio­nen med appen fungerade klockrent.

Jämfört med Garmins dyraste klockor saknas betal- och musikfunkt­ioner, men med tanke på priset är den här något åldersdign­a modellen ändå ett bra val. Enda svagheten är batteritid­en.

 ??  ??
 ??  ?? Multisport Alla klockorna kan användas till till flera olika sporter, men bara några få kan användas i t.ex. triatlonel­ler duatlontäv­lingar. Det här är en bra funktion om man ägnar sig åt såna aktivitete­r.
Multisport Alla klockorna kan användas till till flera olika sporter, men bara några få kan användas i t.ex. triatlonel­ler duatlontäv­lingar. Det här är en bra funktion om man ägnar sig åt såna aktivitete­r.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden