Aktiv Träning (Sweden)

Klädd för nästan alla väder

-

GIORDANA G-SHIELD JERSEY + ÄRMAR

Pris: 1 800 + 700 kr Info: giordanacy­cling.com

Fakta: Vår-, sommar- och höst-cykeltröja med tillhörand­e armvärmare.

Giordanas G-Shield Jersey är något så ovanligt som en varm, luftig och vattenavvi­sande cykeltröja med tillhörand­e ärmar som i praktiken kan användas under tre årstider från tidig vår till sen höst. Kläderna testades i temperatur­er från fem plusgrader – med viss anpassning av underställ­et – till 20 plusgrader då tröjan började bli svettig.

Kläderna är tillverkad­e av materialet Super Roubaix, vilket verkar vara rätt tjockt men som samtidigt är förvånansv­ärt luftigt. Så även under varma dagar, då andra liknande tröjor blir för svettiga, visar materialet att det är fuktavleda­nde. Det är även vattenavvi­sande tack vare att det är Acqua Zero Eco-behandlat, och det gör att lättare regn och lerstänk rinner av plaggen. Kraftigt regn står dock materialet inte emot. Stora reflexzone­r gör att man syns bra i trafiken.

Klädsetet från Giordana är således ett bra val för den som vill skydda sig mot väder och vind från vår till höst, och det skyddar även mot lättare regn.

 ??  ?? Materialet är mjukt och töjbart och formar sig efter kroppen utan att det är tävlingsan­passat för det.
Både på ärmarna och ryggpartie­t, som kan vikas ned för att skydda mot regn och lerstänk, finns reflexer som syns tydligt.
Materialet är mjukt och töjbart och formar sig efter kroppen utan att det är tävlingsan­passat för det. Både på ärmarna och ryggpartie­t, som kan vikas ned för att skydda mot regn och lerstänk, finns reflexer som syns tydligt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden