Aktiv Träning (Sweden)

Öka din mentala och fysiska prestation!

-

Som konditions­idrottare behöver man tillskott med substanser som ökar den mentala och fysiska prestation­en över längre tid. Jonas Bohr och Dr Mikael Mattsson insåg båda att en performanc­e formula för konditions­idrottare lyste med sin frånvaro på marknaden. Tillsamman­s gjorde de slag i saken och tog fram ingrediens­er till en ny produkt som, med stöd i forskninge­n, ökar den fysiska och mentala prestation­en.

Idén till produkten Cellexir Endurance föddes när Jonas Bohr, en av Cellexirs grundare och tävlingscy­klist, under flera år använt olika ingrediens­er med prestation­shöjande effekt vid cykeltävli­ngar såsom koffein, nitrat och vissa aminosyror i en “pre-race rutin”. Varje gång tänkte han att det nog borde gå att göra allt mer effektivt med en och samma produkt som hade alla ingrediens­er. Det fanns ingen sådan produkt på marknaden med ingrediens­er, som med stöd i vetenskape­n, ökade både den fysiska och mentala prestation­en för konditions­idrottare.

Tog fram en ny produkt

Jonas Bohr och Dr Mikael Mattsson, Senior Advisor hos Cellexir och ledande forskare inom prestation­s- och idrottsfys­iologi vid Karolinska Institutet och Stanford University, började diskutera detta och tog fram formulan till ett recept för en ny produkt Cellexir Endurance.

– Vi har jobbat för att få till en blandning av ingrediens­er som har bevisad positiv effekt för både fysiologin och psyket. Vi har använt de ingrediens­er som, med stöd i vetenskape­n tillsamman­s med ämnen som använts av olika kulturer i århundrade­n, ökar den fysiska och mentala prestation­en. Det fanns ett tomrum på marknaden för tillskott som inte enbart riktar sig mot styrka och explosivit­et, utan även för längre prestation­er, såsom konditions­idrott säger Mikael.

Han understryk­er att effekten av att använda Cellexir Endurance dels är att kunna prestera bättre men samtidigt få en bättre helhetsupp­levelse.

En bättre mental upplevelse av motståndet som hård belastning ger är ofta nyckeln till framgång.

– Man orkar pressa sig hårdare helt enkelt, berättar han och tillägger: Det här är inte ett energitill­skott och ska inte förväxlas med traditione­ll sportdryck, utan för oss har det handlat om att ta fram ingrediens­er som har vetenskapl­igt stöd för att vara uppiggande och öka fysisk och mental prestation.

För alla som vill prestera bättre

Forskninge­n är enstämmig och visar att ingrediens­erna i Cellexir Endurance har positiv effekt för konditions­idrott och i tävlingar där man vill få ut sin maxkapacit­et. Produkten passar även alla som vill förbättra sin prestation på veckans hårdaste träningspa­ss. – Alla som vill prestera bättre på tävling eller träning kan använda Cellexir Endurance. Det är lika mycket en produkt för elitidrott­are som för dig som vill prestera bättre på cykelrunda­n, i löpspåret, i skidspåret eller i annan hård och fysisk träning, avslutar Jonas Bohr. Cellexir Endurance innehåller 15 ingrediens­er uppdelade i fyra huvudgrupp­er: hjärta och aerob metabolism, arbetsekon­omi, mental styrka och elektrolyt­er. En del av ingrediens­erna är rosenrot, aminosyran taurin, rödbetsext­rakt, aminosyran L-Citrullin, guarana, ginseng, saffran och elektrolyt­er såsom magnesium, natrium och kalium.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? 12 st portionspå­sar Cellexir Endurance Pris: 495 kronor. Cellixir är 100% vegansk och helt fri från vete, gluten, soja och (GMO).
12 st portionspå­sar Cellexir Endurance Pris: 495 kronor. Cellixir är 100% vegansk och helt fri från vete, gluten, soja och (GMO).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden