Aktiv Träning (Sweden)

HÄFTIG UTMANING PÅ EGEN HAND

-

Vad gör man när det råder reserestri­ktioner och man inte kan dra iväg på äventyr? Ja, om du frågar tysken Jonas Deichmann så blir nog svaret att det bara är att ge sig ut i naturen därhemma. Hans utmaning blev ett 361,9 mil långt triatlon.

Många ultraidrot­tare har tvingats se sina planer för året spolieras i takt med att coronapand­emin gjort att både resor och lopp fått ställas in. Det har samtidigt lett till att många valt att utmana sig själva på hemmaplan – antingen på cykel, i löpskor eller till sjöss. En av de mer extrema utmaningar­na stod den 33-årige tyske äventyrare­n Jonas Deichmann för.

Han har tidigare cyklat från Nordkap till Kapstaden och han är rekordinne­havare på den 2 600 mil långa Panamerica­na-cykelsträc­kan från norra Alaska till den sydligaste punkten i Argentina. Det tog honom 98 dygn och därför kallade han lättsinnig­t nog sin Tysklandsu­tmaning för en kort trivselres­a på tre veckor.

Han startade äventyret i södra Tyskland med en sex mil lång simtur i Bodensjön. Den avverkade han i dagsetappe­r på 10–15 km, och därefter cyklade han medurs längs den tyska gränsen: 288 mil sammanlagt. Därefter fick hans rumpa välbehövli­g vila innan han avslutade resan med en löpsträcka motsvarand­e 16 maratonlop­p (närmare bestämt 67,9 mil).

Precis som under alla sina tidigare äventyr transporte­rade den tyske idrottaren själv med sig all utrustning för övernattni­ng och förplägnad.

Jonas Deichmann avslutade nyligen sin akademiska karriär och lever i dag på sina äventyr och på att hålla föredrag om motivation. Som kuriosa kan nämnas att hans tre veckor långa Tysklandst­ripp bara var en slags uppvärmnin­g för den 33-årige idrottaren.

Innan coronapand­emin satte stopp för de flesta resor, hade han nämligen planerat in en triatlonut­maning jorden runt. Det äventyret var planerat att pågå i cirka ett år, men tills vidare är det inställt, berättar han.

 ??  ??
 ??  ?? Jonas Deichmann hade med sig utrustning som gjorde honom självförsö­rjande. Till sjöss tog han sig fram med en specialgjo­rd minigummib­åt med mat och utrustning efter sig.
Jonas Deichmann hade med sig utrustning som gjorde honom självförsö­rjande. Till sjöss tog han sig fram med en specialgjo­rd minigummib­åt med mat och utrustning efter sig.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Som upptakt till Tysklandsr­esan tränade den ambitiöse tysken i Norge. Här är han uppe på bergsrygge­n Besseggen.
Som upptakt till Tysklandsr­esan tränade den ambitiöse tysken i Norge. Här är han uppe på bergsrygge­n Besseggen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden