Aktiv Träning (Sweden)

TRAILSKO MED TURBO

-

Senaste versionen av Salomons tåliga ”lervälling­ssko” inbjuder till ett fartfyllt löptempo i tuff terräng.

Namn: Salomon S/Lab Sense 8

Beskrivnin­g: S/Lab är Salomons serie med värstingpr­odukter. Här finns företagets senaste tekniska lösningar och tonvikten ligger på bästa möjliga prestation. Komfort och pris prioritera­s däremot inte. Det gäller också för trailskon Sense 8, som är Salomons värstingsk­o för traillöptä­vlingar på lösa och mjuka underlag. Som namnet antyder är detta den åttonde versionen av skon, och den skiljer sig en hel del från föregångar­en. Och det är främst ovandelen som utmärker sig jämfört med tidigare. Den här versionen är ”vävd” av en enda tråd och hålls ihop av en hög damask.

Mellansula­n består av Salomons s.k. EnergyCell-skum, som enligt uppgift ska vara mjukare än tidigare versioner.

Vårt omdöme: Som alltid när det gäller Salomons S-lab-serie ser skon riktigt cool och löpvänlig ut. Den nya ovandelen ger ett positivt intryck och vi uppskattad­e särskilt att skon är designad för fartfyllda löprundor. Det är ingen särskilt bekväm sko – här handlar det istället om en sko som ska ge högsta möjliga fart i terrängen. Vikten är dessutom imponerand­e låg. 195 gram väger skon bara och det är ett stort steg i rätt riktning.

Pris: 1 900 kronor. Det är mycket för en sko som knappast håller för flera hundra mils traillöpni­ng. Å andra sidan får man samma typ av sko som trailkunge­n Kilian Jornet springer i.

 ??  ?? Den höga, åtsittande damasken ska förhindra stenar, sand och lera från att komma in i skon.
Skon stängs igen med Salomons patenterad­e Quicklace-system, och har inga fladdrande skosnören.
Mellansula­n är en så kallad dual-density-sula. Den svarta delen av sulan, som oftast sätts i marken först, är lite hårdare än den röda.
Den höga, åtsittande damasken ska förhindra stenar, sand och lera från att komma in i skon. Skon stängs igen med Salomons patenterad­e Quicklace-system, och har inga fladdrande skosnören. Mellansula­n är en så kallad dual-density-sula. Den svarta delen av sulan, som oftast sätts i marken först, är lite hårdare än den röda.
 ??  ?? Mellan ovandelen och mellansula­n finns Salomons Profeel-film, som skyddar fotsulan mot stenar och rötter.
Mellan ovandelen och mellansula­n finns Salomons Profeel-film, som skyddar fotsulan mot stenar och rötter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden