Aktiv Träning (Sweden)

När hälften är tillräckli­gt

-

Även om du som utgångspun­kt bör träna med fullt rörelseuts­lag när du göra dina styrkeövni­ngar, så kan det också vara bra att träna med begränsat rörelseuts­lag ibland. Det finns flera fördelar med det. Ett exempel är marklyft då du lyfter upp stången från golvet till en skivstångs­ställning. Det gör att du börjar övningen med skivstånge­n strax under knäna. Du skippar alltså den första delen av marklyftrö­relsen. Därmed tränar du inte musklerna i baklår och rumpa som vid vanliga marklyft, utan du kan i stället träna ländryggen och bröstrygge­n med en tyngre belastning eftersom du är starkare i den delen av rörelseban­an. Denna variant kan också hjälpa dig att öka greppstyrk­an och den vänjer kroppen vid att hantera tyngre vikter, vilket du kan ha nytta av i samband med att du gör vanliga marklyft.

BICEPS CURLS

Biceps curls finns i många olika varianter, och oavsett vilken du väljer bör full range of motion alltid vara obligatori­skt. Om du vill sträcka ut bicepsmusk­eln så mycket som möjligt, kan det vara bra att göra övningen med hantlar och sitta på en snedbänk.

 ??  ?? Det är lätt hänt att man tränar med ett för litet rörelseuts­lag när man gör biceps curls – särskilt när man börjar bli trött.
I marklyft använder man mest framlår, baklår och rumpa i början av rörelsen, medan ländrygg och bröstrygg aktiveras mot slutet.
Det är lätt hänt att man tränar med ett för litet rörelseuts­lag när man gör biceps curls – särskilt när man börjar bli trött. I marklyft använder man mest framlår, baklår och rumpa i början av rörelsen, medan ländrygg och bröstrygg aktiveras mot slutet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden