Aktiv Träning (Sweden)

Smart extrautrus­tning

-

Det finns en hel del tillbehör till trainers. Några prylar är näst intill oumbärliga, medan andra är rena lyxen. Här tipsar vi om några saker som är bra att ha.

FÖRHÖJNING­SBLOCK

En liten pryl som placeras under framhjulet på cykeln. Den utjämnar den eventuella höjdskilln­ad (mest utpräglad på wheel-on-modeller) som finns mellan framhjul och bakhjul så att cykeln står plant. Den gör också så att framhjulet inte vrids lika lätt.

FLÄKT

Det finns ingen vind som ger svalka när man cyklar inomhus, och därför är det viktigt att ha en fläkt. Annars blir det lätt för svettigt. Wahoo har lanserat en smart modell som kan kopplas ihop med din puls eller hastighet och som ökar i styrka allt eftersom dessa parametrar ökar, men annars fungerar en billig golvfläkt lika bra.

SVETTSKYDD

Skyddet spänns ut mellan din sadel och ditt styre och skyddar cykeln mot saltrikt svett. Det är inget måste, men det kan skydda cykeln från korrosion orsakad av svett. Alternativ­t kan du använda en handduk.

LIGGUNDERL­AG

Ett liggunderl­ag skyddar golvet mot den pöl av svett som garanterat kommer att bildas. En enklare lösning är en stor handduk, men en tjock matta dämpar också ljud och vibratione­r.

WAHOO KICK CLIMB

Sätts fast i stället för framhjulet och anpassar cykelns lutning efter din cykeltur i cyberspace. Den är dyr och lyxig, men den är också praktisk.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden