Aktiv Träning (Sweden)

Tre andra prisklasse­r

-

Här testar vi smart-trainers i prisklasse­n upp till drygt 8 000 kronor. Men det finns både trainers som är betydligt billigare, och de som kostar en hel del mer.

1 500–4 000 KRONOR:

Här hittar du enkla trainers som oftast är analoga modeller av wheel-on-typen. Motståndet styrs oftast mekaniskt genom att en eller flera magneter påverkar ett mindre svänghjul med hjälp av en liten anordning som fästs på styret. Ju mer magnetisk påverkan, desto större motstånd. Du justerar sedan svårighets­hetsgraden genom att byta växel på cykeln, på samma sätt som det blir skillnad att köra uppför en backe på ettans växel eller på en tyngre växel.

10 000–16 000 KRONOR:

På den här prisnivån hittar du tillverkar­nas värstingmo­deller. Här kan du få ett större motstånd och tuffare stigning, och så har man gjort en rad olika saker för att uppnå en mer realistisk köruppleve­lse. Vissa modeller är försedda med en motor som driver hjulet när du kör i nedförsbac­kar. Andra modeller börjar att vibrera om du t.ex. kör över gatstenar.

25 000–35 000 KRONOR:

Om du kan tänka dig att spendera mer pengar kan du få tag i någon av de nya, avancerade smart-cyklarna, där trainer-delen och en dator är inbyggda i en motionscyk­el. Cykeln är superstabi­l och köruppleve­lsen är mycket realistisk. I stället för att byta växel som på en vanlig cykel så sker allt elektronis­kt, och du kan själv välja växlar och växelsyste­m. Wahoos Kickr Bike justerar dessutom lutningen på cykeln när du kör uppför backar eller berg.

 ??  ?? Kickr Bike kan ställas in så att den passar alla kroppsläng­der.
Kickr Bike kan ställas in så att den passar alla kroppsläng­der.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden