Aktiv Träning (Sweden)

Helt enkelt genial

-

”SL” står för superlight, och den här jackan lever i hög grad upp till sitt namn. Här handlar det om ren minimalism, men också om det gamla talesättet

ARC’TERYX INCENDO SL JACKET

Pris: 1 200 kr

Fakta: Superlätt och luftig löparjacka. Tunna resårer vid ärmsluten och i midjan. Liten isydd packficka. signad utifrån två enkla principer: att utestänga vinden och hålla nere vikten. Och det har de löst perfekt. Precis som i en racerbil har all onödig vikt skalats bort.

Här finns varken fickor med tunga blixtlås, hårda reflexer eller någon fladdrande huva. Här har vi en jacka som sitter tajt och med sina 80 gram är den så lätt att den knappt känns på kroppen.

Jackan är försedd med vindtäta zoner i bröstparti­et och i ärmarna, medan materialet i ryggpartie­t och underärmar­na är tunt och luftigt. Den kombon funkar perfekt både vid intervallt­räning och långa löppass. Jackan skyddar också bra mot vind och duggregn utan att man blir för varm. En bra detalj är den lilla innerficka­n där jackan får plats, men fickan kan också användas till t.ex. en nyckelknip­pa.

DON’T REST BRANDED BRA

Pris: 400 kr

Fakta: Sportbehå med medelstort stöd. Delvis tillverkad av återvunnen polyester.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden