Aktiv Träning (Sweden)

WINDMILL

-

OM UTRUSTNING­EN

Kettlebell­s är ett allsidigt träningsre­dskap som kan användas till en rad olika övningar där du svingar, pressar, drar eller stöter vikten. Många av de bästa kettlebell-övningarna är explosiva, vilket gör att du tränar både styrka och kondition samtidigt.

Är du inte van vid att använda kettlebell­s kan det vara bra att pröva att svinga några klot innan du köper en eller ett par. Då vet du hur tunga kettlebell­s du behöver. De flesta män brukar börja med 12–16 kg, och de flesta kvinnor brukar börja med 8–10 kg. Börja hellre lite för lätt än för tungt. Känn om handtaget är bekvämt och om hela handen får plats. Handtaget ska vara glatt så att det kan rotera utan att du får skavsår i handflatan.

Kettlebell­s består som regel av gjutjärn, vilket gör dem extremt hållbara. De finns också med beläggning av t.ex. vinyl eller konstmater­ial så att du slipper repa golvet. En 12-kg-kettlebell i gjutjärn kostar ca 500 kronor. Du kommer långt med en kettlebell, men har du två klot kan du göra många fler övningar.

Gör så här: 1 Stå i rackpositi­on med järnklotet i höger hand. Höger fot ska peka framåt, vänster fot ska peka utåt. Lyft kettlebell­en lodrätt upp med rak arm. Titta på klotet hela vägen. 2 Med rak arm böjer du dig ned åt vänster så att vänster hand närmar sig tåspetsarn­a. Se till att magen är spänd, att höften skjuter ut till sidan och att du riktar blicken mot klotet. Pressa dig rakt upp genom axeln samtidigt som du reser kroppen upp till lodrätt igen.

Antal:

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden