Aktiv Träning (Sweden)

Hur får jag mer ork och energi? Jag har det stressigt till vardags, och när jag äntligen får tid att löpträna är min energinivå ofta låg. Hur ska jag göra?

-

SVAR: Om du känner dig stressad att hinna med att träna och du inleder träningsru­ndan med ett lågt blodsocker, så ger det en känsla av trötthet. Se till att blodsockre­t är stabilt och att magen är väl förberedd inför passet. Om du äter för nära inpå träningen finns det risk att du får magbesvär.

Inför intervalle­r och tempopass är det lagom att äta 2,5–3 tim. innan, medan du gärna kan äta 1,5–2 tim. före lugna långpass. Måltiden ska ge energi utan att vara för tung. Ät t.ex. en ostsmörgås med grönsaker, en tallrik havregryns­gröt eller en banan och några mandlar.

Det är också viktigt att du lägger vardagsstr­essen bakom dig och fokuserar på det träningspa­ss som väntar. Värm upp ordentligt med lugn joggning, korta fartökning­ar, höga knälyft och hälkickar. Det förbereder inte bara kroppen utan även hjärnan på de strapatser som väntar.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden