Aktiv Träning (Sweden)

Inte den bästa komfortsko­n

-

Fjärde versionen av Brooks neutrala komfortsko är den bästa hittills. Skon är dock långt ifrån perfekt och det gäller särskilt mellansula­n.

BROOKS LEVITATE 4

Pris: 1 800 kr

Fakta: Neutral löpsko med fokus på komfort. Mellansula av DNA AMP och ovandel av 3D Fit Print. Vikt: 299 g (stl 44). Dropp: 8 mm.

Levitate är Brooks bidrag i kategorin med ultimata komfortsko­r. Inspiratio­nen verkar komma från Adidas Ultraboost, där en tjock, mjuk mellansula ger suverän stötdämpni­ng. När vi testade de första versionern­a av Levitate blev vi inte särskilt imponerade. Skorna var tunga, och den silverfärg­ade DNA AMP-sulan hade inte alls den mjuka spänst vi räknat med. Den fjärde versionen av Levitate är dock något annat. Mellansula­n är uppbyggd av ett nytt DNA AMPskum, som ska vara 20 procent lättare och ha bra energiåter­givning. Den innovativa ovandelen består i sin tur av s.k. 3D Fit Print.

Den konstrukti­onen är bra – åtminstone delvis. Skon har blivit betydligt lättare och väger nu strax under 300 gram i storlek 44, och ovandelen är mer tävlingsan­passad. Det sticklikna­nde materialet är tunt och sitter tajt runt foten. Det är smart löst, men har också gått ut lite över komforten.

Den nya mellansula­n ska vara lika spänstig som tidigare, men liksom i alla tidigare versioner känns DNA AMP-skummet lite ”dött”. Det fungerar hyfsat under lugna löppass, men när farten ökar känns den för osmidig.

Pris: 1 100 kr Info: salomon.com

Fakta: Vinterlöpa­rtajts med vindskydd framtill. Ficka och reflexer baktill.

Under en blåsig vinterdag passar Salomons Windstoppe­r Tight perfekt att träna i. De tjocka tajtsen består av ett mjukt, flossat tyg på baksidan och ett tjockt vindtätt material framtill. Den kombon fungerar utmärkt eftersom baksidan värmer bra och känns bekväm och låter kroppen andas, medan framsidan effektivt utestänger all vind. Det känns bra, men blir snabbt också varmt. Passformen runt baklår, rumpa och vader är tajt och bra, medan byxan är lite vidare framtill. Det beror främst på att windstoppe­rmateriale­t är rätt hårt och saknar stretch.

En bred resår i midjan håller uppe tajtsen runt magen där de sitter åt lagom hårt. Reflexer bak ger bra synlighet, medan blixtlås i bensluten gör att det är lättare att ta av och på sig tajtsen med skor på. Varför man nu skulle göra det förstår vi dock inte ...

 ??  ?? En extern plastkappa förstärker hälkappan och ger extra stöd för foten.
Den nya ovandelen är tunn och flexibel och formar sig efter foten. Det känns bekvämt.
En extern plastkappa förstärker hälkappan och ger extra stöd för foten. Den nya ovandelen är tunn och flexibel och formar sig efter foten. Det känns bekvämt.
 ??  ?? Yttersulan är försedd med flera flexzoner. Det ger en smidig sko som följer fotens rörelser.
Yttersulan är försedd med flera flexzoner. Det ger en smidig sko som följer fotens rörelser.
 ??  ?? Plösen är tunn men har ändå bra med stoppning, och skosnörena är platta för att trycket på vristen ska minska.
Plösen är tunn men har ändå bra med stoppning, och skosnörena är platta för att trycket på vristen ska minska.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden