Aktiv Träning (Sweden)

Klimatsmar­t allroundsk­o

-

ADIDAS TERREX TWO PARLEY

Pris: 1 600 kr

Fakta: Trailsko av återvunna material. Stack: 23/29 mm. Dropp: 5 mm.

Parley Ocean Plastic är namnet på Adidas klimatsmar­ta projekt där plast uppsamlad från haven återanvänt­s i samband med skotillver­kning. Ett av resultaten är trailskon Two Parley, som förutom rent samvete också ger en suverän löpkänsla.

Mest utmärkande är således den sticklikna­nde ovandelen av garn spunnet av återvunnen plast. Den lösningen ger en överraskan­de bra funktional­itet – både vriststöde­t och ovandelen är smidiga och går lätt att justera så att skon sitter perfekt på foten.

Mellansula­n är tillverkad av EVAplast och ger bra stötdämpni­ng – kanske lite för bra om man föredrar en lågprofile­rad fartsko. Men som milslukare fungerar Two Parley perfekt, och med 325 gram i storlek US11 tillhör skon de lättare modellerna i sin kategori. Yttersulan består av Continenta­lgummi, och den fungerar riktigt bra. Dobbarna är inte särskilt aggressiva och vid första anblicken verkar det finnas rätt få av dem, men på grus och i breda spår är greppet suveränt.

 ??  ?? Den grafiska sulan består av halksäkert Continenta­lgummi och ger bra grepp på grus och hårda skogsstiga­r.
Ovandelen är tillverkad av plast som har samlats upp från haven och återanvänt­s.
Den grafiska sulan består av halksäkert Continenta­lgummi och ger bra grepp på grus och hårda skogsstiga­r. Ovandelen är tillverkad av plast som har samlats upp från haven och återanvänt­s.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden