Aktiv Träning (Sweden)

NYHETER.

Nya rön, prylar, tips och trender.

- Källa: Exercise Bike

Tävlingar kan göra att det blir roligare att träna och att man pressar sig själv lite mer. Därmed kan också formkurvan nå helt nya höjder. Men det behöver faktiskt inte vara andra personer man tävlar mot för att man ska få resultat. Det kan vara minst lika effektivt att fokusera på att förbättra sina egna personliga rekord och försöka att prestera lite bättre för varje träningspa­ss. Det visar en ny studie. I den bad man en stor grupp med motionärer kategorise­ra sig själva beroende på om de föredrog att tävla mot sig själva eller mot andra, eller om de inte alls var intressera­de av att tävla. När man sedan bad samma personer att skatta sitt träningsut­byte under det senaste året, med hjälp av olika parametrar, var det tydligt att de tävlingsin­riktade hade gjort mest framsteg i sin trä

Att tävla mot sig själv är bra för både motivation­en och träningsut­bytet.

ning – både när det gällde fysiska resultat (ökad uthållighe­t och mer styrka) och ökad träningslu­st. De som tävlade mot sig själva klarade sig bäst på alla parametrar förutom snabbhet. De som varken var intressera­de av att tävla mot sig själva eller mot andra, fick däremot sämst resultat över hela linjen. Endast 24 % av dem hade t.ex. fått mer träningslu­st under det senaste året.

 ??  ?? 39 % av motionärer­na i studien erkänner att de i smyg har tävlat mot någon de har befunnit sig bredvid på gymmet.
39 % av motionärer­na i studien erkänner att de i smyg har tävlat mot någon de har befunnit sig bredvid på gymmet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden