Aktiv Träning (Sweden)

Prisvärd träningskl­ocka av högsta kvalitet

-

Det här är rena fyndet! Coros Pace 2 imponerar både när det gäller utbudet av funktioner, en intuitiv navigering och en marknadsle­dande batteritid. Och prislappen är pricken över i:et!

Running power COROS PACE 2

Pris: 2 195 kr

Fakta: Multisport­klocka med gps, barometris­k höjdmätare, handledspu­lsmätare och powersenso­r. Batteritid med gps: 30 timmar.

Coros hamnade i ropet 2016 när de lanserade en av de första smarta cykelhjälm­arna på marknaden, vars inbyggda gps, hörlurar och crashsenso­r kunde spela musik, mäta farten och larma på hjälp om man körde omkull.

Det var dock inte förrän 2018, när de gjorde entré på marknaden med gps-klockor, som de på allvar blev uppmärksam­made. Deras klockor kombinerad­e nämligen en imponerand­e bra batteritid och massor av bra funktioner med ett mycket konkurrens­kraftigt pris. Det gäller också för den senaste modellen i deras portfölj, Pace 2.

Klockan är Coros instegsmod­ell. Den är liten och lätt, och priset på 2 195 kr placerar den på samma nivå som Garmins utpräglade nybörjarkl­ocka Forerunner 45S. Det finns dock inget med klockans prestanda som indikerar att det skulle vara en nybörjarkl­ocka; den är helt enkelt imponerand­e bra med tanke på priset.

Den lilla klockan har bl.a. barometris­k höjdmätare, magnetisk kompass, batteritid med gps på hela 30 timmar, massor av sportprofi­ler (bl.a. triatlon) samt ANT+- och bluetooth-anslutning. Det sistnämnda innebär att du kan ansluta alla möjliga olika sensorer, t.ex. cykelns wattmätare, till klockan. Slutligen finns det en funktion som är rätt unik, nämligen running power, med vilken klockan mäter aktuell energiförb­rukning. Kort sagt: det är ett imponerand­e litet paket som är minst i nivå med de dyraste klockorna från Polar och Garmin.

Dessutom fungerar allt bra även i praktiken. Gps:en är en av de mest exakta vi har testat. Pulsmätare­n är också klart godkänd. Integratio­nen med mobilen och andra sensorer fungerar utmärkt, och navigering­en i klockan med vridratten är pricken över i:et.

Saknas det inte något då?

Jo, det går inte att lagra musik eller betala med klockan, vilket Garmins värstingkl­ockor klarar av. Konditions- och återhämtni­ngstester à la Polar finns inte heller. Dessutom kan bara Coros, för övrigt utmärkta, app användas. Mjukvaran kan dock bli bättre.

 ??  ?? är en funktion som styr intensitet­en. Till skillnad från pulsen reagerar ”power” direkt på fartökning­ar, och till skillnad från farten påverkas den inte av blåst eller backar.
är en funktion som styr intensitet­en. Till skillnad från pulsen reagerar ”power” direkt på fartökning­ar, och till skillnad från farten påverkas den inte av blåst eller backar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden