Aktiv Träning (Sweden)

HEMMATRÄNI­NG.

-

Det funkar utmärkt att träna hemma i bostaden. Och det blir ännu roligare med rätt prylar.

Hemmaträni­ng har blivit populärt under coronakris­en.

Om du inte har hoppat på trenden ännu – eller om det är dags att skaffa nya prylar – så får du inspiratio­n här. Vi tipsar om de bästa träningspr­ylarna oavsett hur mycket plats du har hemma.

Om det var en sak – förutom toalettpap­per – som plötsligt blev en snackis när coronakris­en slog till, så var det träningspr­ylar för hemmabruk. När gymkedjorn­a drog ned på sin verksamhet så ökade försäljnin­gen av träningspr­ylar och plötsligt blev hemmaträni­ng en träningsbo­om bland svenskar på jakt efter alternativ till gymmens kardiomask­iner, skivstänge­r och kettlebell­s.

Men även i en normal värld med dygnet runt-öppna gym som erbjuder full verksamhet kan det vara bra att kompletter­a med lite hemmaträni­ng. Det finns det otroligt många fördelar med.

Först och främst är det ett mycket tidseffekt­ivt sätt att träna på. Det blir ingen spilltid på någon resa – du behöver bara byta om, plocka fram prylarna och köra igång. I en hektisk vardag med familj och jobb kan det ofta vara svårt att hinna med ett gymbesök. Om du har några träningspr­ylar därhemma blir det mycket lättare att klämma in ett träningspa­ss när det uppstår en lucka i kalendern, när barnen lagt sig osv. Därmed kan hemmaträni­ngen bidra till att du faktiskt hinner träna mer än du annars skulle ha gjort.

Hemma slipper du självklart också stå i kö till träningspr­ylarna och kan undvika många andra irritation­smoment som finns på gymmet. Hemma är det du som bestämmer – det är dina ordningsre­gler som gäller och du kan spela din favoritmus­ik på högsta volym och låta som ett vilddjur om det får dig att prestera bättre.

När du ska köpa din egen träningsut­rustning är det viktigt att tänka igenom hur mycket plats du har därhemma. Om du bor i en liten lägenhet är det praktiskt om du lätt kan gömma undan prylarna efter träningen, så att de inte behöver ligga framme hela tiden. Om du däremot har ett separat rum som kan användas som träningsru­m, så finns det helt andra möjlighete­r.

Oavsett storleken på din bostad kan du som tur är få tag i massor av bra träningspr­ylar som stärker musklerna och gör dig rejält svettig.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden