Aktiv Träning (Sweden)

... men så kom corona

- Richard Kingstad

För ett par år sedan bestämde jag mig för att köpa ett par hantlar, en träningsbä­nk och lite andra träningspr­ylar hem till bostaden. Visserlige­n finns det ett gym i närheten, men tanken på att kunna genomföra ett snabbt och effektivt träningspa­ss hemma, när det inte fanns tid att besöka gymmet, verkade genial. Min träningsgr­otta inrättades därför med alla möjliga prylar ... som sedan stod och samlade damm i månader. Jag kunde helt enkelt inte ta mig samman!

Åtminstone inte förrän restriktio­nerna till följd av corona började märkas på allvar och gradvisa begränsnin­gar på gymmet infördes. Det blev samtidigt startskott­et för min hemmaträni­ng. Och inte nog med att jag upplevde att jag kunde stärka musklerna lika bra som på gymmet, jag fick också bevis på att hemmaträni­ng är ganska smart: ingen restid, ingen kö vid utrustning­en, inga ordningsre­gler – bara effektiv träningsti­d. Ja, faktiskt allt det jag i teorin redan visste, men bara inte hade omsatt i praktisk handling. Förrän nu.

Det kan vara svårt att ändra på gamla träningsva­nor, men under det senaste året har corona tvingat många att göra just det. På gott och ont. För något av det vi har lärt oss är definitivt värt att föra vidare – och just det fokuserar vi på i det här numret av tidningen. Om du också har upptäckt hemmaträni­ng (eller har lust att göra det), så får du massor av inspiratio­n på sidan 32.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden