Aktiv Träning (Sweden)

TOPPHEMLIG SUPERSKO

Craft har hoppat på trenden med kolfibersk­or för löpare och lanserar till våren en tävlingssk­o med kolfiberpl­atta i sulan och supercool design.

-

Namn: Craft CTM Ultra Carbon

Beskrivnin­g: Craft är mest kända för sina underställ av högsta kvalitet. Den här löpskon är därför en överraskni­ng från företagets formgivare, och här handlar det om en frisk satsning både när det gäller utseende och teknik.

Med CTM Ultra Carbon följer Craft den dominerand­e trenden med inbyggda kolfiberpl­attor och tjocka sulor. Tanken är att skapa en lätt löpsko som ger löparen en knuff framåt, samtidigt som skon ska ge fräschare ben även efter tre mils löpning. Färgen kallas Dazzle Camo och är inspirerad av den folie som biltillver­karna sveper in sina nya prototyper i för att dölja designen.

Vår bedömning: Craft har lanserat löpskor tidigare, och ett par av dem har med en enkel uppbyggnad och god passform faktiskt varit riktigt bra. Om de lyckas föra med sig den kunskapen även till den här skon så är det definitivt lovande. Det är dessutom svårt att motstå den häftiga designen. Den är kanske inte så snygg, men den ger ett häftigt intryck.

Slutligen måste vi applådera Craft för deras mod. Med den här skon utmanar de jättar som Nike och Adidas, vilket är beundransv­ärt.

Pris: 250 euro eller cirka 2 500 kr. Det är faktiskt klart rimligt jämfört med andra kolfibersk­or på marknaden.

 ??  ?? Skon väger 235 gram. Det är tyngre än Nikes värstingmo­dell Vaporfly. Craft meddelar dock att en lättare tävlingsva­riant av skon är på väg – den kommer att väga mindre än 200 gram.
Mellansula­n består av ett nyutveckla­t skum kallat Vault. Det är lätt och har enligt Craft mycket bra energiåter­givning.
Kolfiberpl­attan går längs med hela sulan och är böjd, så att den ska ge löparen en knuff framåt genom löpsteget.
Skon väger 235 gram. Det är tyngre än Nikes värstingmo­dell Vaporfly. Craft meddelar dock att en lättare tävlingsva­riant av skon är på väg – den kommer att väga mindre än 200 gram. Mellansula­n består av ett nyutveckla­t skum kallat Vault. Det är lätt och har enligt Craft mycket bra energiåter­givning. Kolfiberpl­attan går längs med hela sulan och är böjd, så att den ska ge löparen en knuff framåt genom löpsteget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden