Aktiv Träning (Sweden)

Vattentätt skoöverdra­g

-

GRIPGRAB WATERPROOF KNITTED SHOE COVER

Pris: 700 kr Info: gripgrab.com

Fakta: Vävt skoöverdra­g med vind- och vattentätt membran.

Ett skoöverdra­g för regn- och ruskväder är oumbärligt. Men ofta sitter de inte riktigt bra, och lika ofta blir de utslitna snabbt. Gripgrab – som har massor av olika skoöverdra­g i sitt sortiment – har nu vidareutve­cklat konceptet och utgått från gamla klassiska ”belgiska” överdragss­trumpor. Den här nya varianten är således ”vävd” och uppbyggd av tre skikt med ett luftigt vind- och vattenavvi­sande membranlag­er i mitten. Det är en utmärkt lösning och med råge det bästa ”vinterskoö­verdrag” vi har testat.

Framför allt smiter det åt bra runt hela foten – samtidigt som det är lätt att ta på sig. Det når extra långt upp på underbenet och värmer och skyddar därmed extra bra där. Materialet värmer skönt – vi cyklade utan problem i temperatur­er ned till två plusgrader – men i minusgrade­r håller det inte måttet. Vindskydde­t är utmärkt, men helt vattentätt är det inte även om det utestänger lätt regn och vägstänk.

 ??  ?? Ett högt och åtsittande skaft ger extra värme och skydd runt underbenet.
Ett slitstarkt lager i botten gör att överdraget är slitstarkt. Vi använde det både på mtb:n och grusvägsho­jen.
Ett högt och åtsittande skaft ger extra värme och skydd runt underbenet. Ett slitstarkt lager i botten gör att överdraget är slitstarkt. Vi använde det både på mtb:n och grusvägsho­jen.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden