Aktiv Träning (Sweden)

Som en avskalad Apple Watch

-

En av marknadens billigaste smartklock­or imponerar med lång batteritid, intuitiv navigering och användbara träningsfu­nktioner.

HUAWEI WATCH FIT

Pris: 1 290 kr Info: huawei.com

Fakta: Smartklock­a med gps och pulsmätare. Upp till 96 olika sportprofi­ler, inklusive simning. Batteritid: 10 dagar.

Hur bra smartklock­a med träningsfu­nktioner får man egentligen för en knapp femtedel av det som en Apple Watch Series 6 – som du också hittar i den här sektionen – kostar?

Riktigt bra, visade det sig. Det är inte bara designen som gör att Watch Fit liknar en smalare variant av Apple Watch. Det gör i hög grad också funktional­iteten även om den är lite enklare. Här finns ingen keramisk urtavla, inget safirglas och ingen möjlighet att ladda ned musik till klockan eller göra en EKG-skanning. I övrigt är utbudet av funktioner bra. Skärmen är en s.k. AMOLED-skärm. Den är skarp, har klara färger och bra djup. Navigering­en sker via pekfunktio­n och en ”home-knapp” på sidan som fungerar perfekt.

Batteriet håller i tio dagar om man tränar en timme per dag. Det är bra för en så liten klocka.

Både gps:en och pulsmätare­n är mycket exakta – särskilt jämfört med andra smartklock­or vi testat, men också jämfört med specifika träningskl­ockor från t.ex. Garmin. Klockan kan däremot inte överföra data till en tredje part, t.ex. Strava, utan bara till Huaweis egen, förvisso utmärkta, träningsap­p.

 ??  ?? Skärmen har en s.k. always on-funktion, men den kortar ned batteritid­en till ungefär hälften.
Pulsmätare­n mäter hjärtrytm och syremättna­d. Och bägge dessa värden är relativt tillförlit­liga.
Skärmen har en s.k. always on-funktion, men den kortar ned batteritid­en till ungefär hälften. Pulsmätare­n mäter hjärtrytm och syremättna­d. Och bägge dessa värden är relativt tillförlit­liga.
 ??  ?? Watch Fit kan användas till alla mobiler, men Iphoneanvä­ndare går miste om några få funktioner.
Watch Fit kan användas till alla mobiler, men Iphoneanvä­ndare går miste om några få funktioner.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden