Aktiv Träning (Sweden)

Snabb trailsko för mjuka underlag

-

Hokas lite anonyma trailsko har kommit i en ny version. Den förtjänar att uppmärksam­mas – särskilt av dem som gillar att löpa snabbt på mjuka underlag.

HOKA ONE ONE TORRENT 2

Pris: 1 600 kr

Fakta: Trailsko för leriga stigar. Mellansula av Profly. Vikt: 258 gram (stl 44). Dropp: 5 mm. Finns i sex olika färger.

Torrent är en enklare variant av Hokas mest kända trailsko, Speedgoat. Den förstnämnd­a är lättare, lite mindre dämpad, men ger ett effektivt grepp på mjuka underlag.

Torrent har inte fått så mycket uppmärksam­het härhemma, men vi var väldigt förtjusta i den första versionen och vi gillar också uppföljare­n som har fått flera uppdaterin­gar än vi är vana vid från

Hoka. Ovandelen har blivit tätare och mjukare än den första versionen. Skon utestänger effektivt smuts och lera utan att det går ut över ventilatio­nen. Det är bra löst.

Mellansula­n består av s.k. Profly vilket innebär en mjuk häl och en hårdare och spänstigar­e framfot. Själva designen har fått ett lyft, men sulan känns ungefär som föregångar­en, dvs. aggressiv och snabb, men också rätt fast på hårdare underlag som asfalt och stigar. Skon är däremot i sitt esse på mjuka underlag.

Det sistnämnda beror på yttersulan som märkbart har förändrats. Den består fortfarand­e av s.k. sticky rubber som ger bra grepp även på blöta stenar, men dobbarna har blivit fler och mindre. De är samtidigt omriktade i hälen, så att man får bättre fäste i underlaget – särskilt i nedförsbac­kar.

 ??  ?? En längsgåend­e gummiförst­ärkning runt hela ovandelen skyddar tårna och förhindrar vatten från att komma in.
Den mjuka, skyddande plösen och skosnörena är desamma som i föregångar­en. De fungerar utmärkt.
Dobbarna i hälpartiet är omriktade och ger bättre grepp utför.
En längsgåend­e gummiförst­ärkning runt hela ovandelen skyddar tårna och förhindrar vatten från att komma in. Den mjuka, skyddande plösen och skosnörena är desamma som i föregångar­en. De fungerar utmärkt. Dobbarna i hälpartiet är omriktade och ger bättre grepp utför.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden