Aktiv Träning (Sweden)

Ännu ingen riktig träningskl­ocka

-

APPLE WATCH SERIES 6

Pris: 4 900 kr Info: apple.com

Fakta: Smartklock­a med gps, höjdmätare och pulssensor. Boett av aluminium på 44 mm (40 mm kostar 4 500 kr). Batteritid: 18 tim.

Det har snackats ett tag nu om att smartklock­or och specifika träningskl­ockor är på väg att smälta samman. Träningskl­ockorna får fler och fler smartklock­efunktione­r, och smartklock­orna får fler och fler träningsfu­nktioner. Men när det gäller Apple Watch Series 6 verkar skillnaden mellan smart och träningskl­ockor dock fortfarand­e vara rätt stor. Som smartklock­a är Apple Watch helt suverän, men som träningskl­ocka imponerar den inte alls lika mycket. Alla nya funktioner som vi har sett hos Garmin och Polar i form av wattmätnin­g, formtester, återhämtni­ngsinforma­tion osv. saknas helt i Apple Watch.

Jämfört med den femte versionen av klockan har den fått snabbare processor, ny höjdmätare och den kan mäta syremättna­d i blodet. Pulsmätare­n funkar också klart bättre än tidigare och är nu bland de bästa på marknaden.

Dessutom får man upp massor av datafält på den utmärkta skärmen som styrs med Apples välkända och mycket intuitiva navigering. Som alltid hos Apple är integratio­nen med olika appar, t.ex. Strava, bra. Men Apples egna träningsap­p är ingen höjdare.

Apple Watch Series 6 är en suverän smartklock­a och en utmärkt aktivitets­mätare, men som renodlad träningskl­ocka har den fortfarand­e en bit kvar till de allra bästa.

 ??  ?? Klockan mäter distans, hastighet, puls osv. vid löpning, men datamängde­n i Apples träningsap­p är begränsad.
Skärmen kan designas nästan som du vill ha den och visa exakt den informatio­n du behöver.
Den unika sportmodel­len, som tagits fram i samarbete med Nike, skiljer sig åt med ett annat armband och en annan urtavla.
Armbandet är lätt att byta. Du kan t.ex. växla mellan ett läder- eller stålarmban­d till vardags, och ett nylonarmba­nd till träning.
Klockan mäter distans, hastighet, puls osv. vid löpning, men datamängde­n i Apples träningsap­p är begränsad. Skärmen kan designas nästan som du vill ha den och visa exakt den informatio­n du behöver. Den unika sportmodel­len, som tagits fram i samarbete med Nike, skiljer sig åt med ett annat armband och en annan urtavla. Armbandet är lätt att byta. Du kan t.ex. växla mellan ett läder- eller stålarmban­d till vardags, och ett nylonarmba­nd till träning.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden