Aktiv Träning (Sweden)

Skyddande mtb-hjälm

Lazers nya hjälm för mtb-cyklister skyddar effektivt samtidigt som den sitter perfekt och känns bekväm på huvudet. Perfekt för den som tänker lite extra på säkerheten.

-

Pris: 1 800 kr

Fakta: Mtb-hjälm som skyddar huvudet effektivt. Vikt: 375 g (utan MIPS). Finns också med MIPS för 2 200 kr. Stl: S, M och L. Flera färger.

Lazer har de senaste åren utvecklats till en seriös aktör när det handlar om cykelhjälm­ar. Det belgiska företaget har fyra modeller som fått högsta betyg gällande säkerheten hos det oberoende testcentre­t Virginia Tech. Eller rättare sagt fem modeller, för det senaste tillskotte­t i Lazers produktpor­tfölj, mtb-hjälmen Jackal, fick också högsta betyg när det gäller säkerheten. Det beror inte minst på konstrukti­onen i form av ett tjockt och slagtåligt skum och skyddsdeta­ljer i hela nackpartie­t.

Priset för att man ska få så bra skydd som möjligt när man cyklar, är att hjälmen blir lite större, tyngre och mer instängd jämfört med vad i varje fall landsvägsc­yklister är vana vid. Hjälmen är dock också tänkt för det växande enduro-segmentet, som är mer inriktat mot downhill, hopp och trick än vanlig XC-mountainbi­ke. Av samma anledning medföljer ett smart fäste för en Go Pro-kamera.

Trots storleken och den något höga vikten, så sitter ändå hjälmen perfekt på huvudet. Hjälmen kan justeras i höjdled, medan en enkel spännanord­ning drar åt den runt huvudet med hjälp av ett vridhjul i nacken. Hakspännet består av ett enkelt magnetlås. Det fungerar utmärkt och kan hanteras även med handskar på.

 ??  ?? Den stora skärmen kan vinklas upp eller tas bort helt om den begränsar sikten.
Den stora skärmen kan vinklas upp eller tas bort helt om den begränsar sikten.
 ??  ?? Ett greppvänli­gt material framtill vid luftkanale­rna gör att glasögonen sitter stadigt på plats.
Ett greppvänli­gt material framtill vid luftkanale­rna gör att glasögonen sitter stadigt på plats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden