Aktiv Träning (Sweden)

ULTRALOPP I INKAFOLKET­S RIKE

- racingthep­lanet.com

Går du omkring och funderar på vilket mål du har med din träning? Och är du samtidigt ute efter ett minne för livet? Då är kanske det chilenska ultraloppe­t Atacama Crossing något för dig. Loppet är 25 mil långt och pågår i sex dagar, och du kan se fram emot att passera saltsjöar och floder, och springa över berg och genom öknar. Varje etapp är mellan 36 och 76 km lång. Längs vägen står arrangörer­na för vatten, tältöverna­ttning och nålar för att sticka hål på fotblåsor. Om du vill ha med dig fler prylar får du ta med dem själv. I gengäld väntar en upplevelse utöver det vanliga. Löparna följer bl.a. inkafolket­s gamla handelsled­er, och korsar Atacamaökn­en som är en av de torraste platserna i världen. Ja, det är faktiskt här som NASA testar sina rymdfarkos­ter eftersom öknen i hög grad liknar månen och Mars. Nästa upplaga av loppet är planerad att gå av stapeln den 26 september i år.

 ??  ?? Varje år deltar cirka 200 löpare från 40 länder i Atacama Crossing, där man löper i den vackraste och vildaste natur som Chile erbjuder.
Varje år deltar cirka 200 löpare från 40 länder i Atacama Crossing, där man löper i den vackraste och vildaste natur som Chile erbjuder.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden