Aktiv Träning (Sweden)

”Det längsta lopp jag har genomfört är det 40 mil långa Munga Trail-loppet i Sydafrika. Nu tränar jag inför Megarace i Tyskland på 100,1 mil.

-

Megarace är ett av världens längsta lopp. Det blir en riktigt tuff utmaning. Just nu handlar mina förberedel­ser främst om att samla många löpkilomet­er, så att kroppen vänjer sig vid det. Den mesta träningen genomför jag till och från jobbet, en sträcka på 15 km totalt. Och så löper jag långpass på helgerna, då kommer jag upp över fyra–fem mil. Jag har varken någon tränare eller något program som jag följer, det fungerar inte för mig. I stället får känslan och lusten styra. Megarace-loppet är planerat till september, och arrangören har redan ändrat bansträckn­ingen för att det ska kunna gå att genomföra.

Jag håller tummarna – och har självklart en plan B om det blir inställt. Men jag tror och hoppas på det bästa. Under loppet är min plan att löpa 10 mil per dygn de första dygnen, och sedan allt kortare per dygn ju mer av sträckan jag tillryggal­ägger och desto mer sliten jag blir.” Bo Larsson, 39 år, ultralöpar­e.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden