Aktiv Träning (Sweden)

NIKE ZOOM STRUCTURE 23

Pris: 1 350 kr Vikt: 292 g (stl 44). Dropp: 8 mm. Info: nike.com

-

Nikes instegsmod­ell för överproner­ande löpare hette i många år Structure. 2018 togs den bort ur företagets skoportföl­j till mångas besvikelse, men nu är den alltså tillbaka. Profilen är densamma – en stabil sko till ett bra pris – men sättet den är uppbyggd på är helt annorlunda. Mest utmärkande är att stabilitet­en är uformad på ett helt nytt sätt. Här finns inga kilar eller styva plastkompo­nenter. I stället utgörs stödet av själva sulans uppbyggnad med en bred plattform och en skålformad design som omsluter foten. Det fungerar bra, och foten får lagom mycket stöd.

Mellansula­n har också blivit mycket mjukare än i tidigare modeller, men en spänstig Zoomkudde i hälen ger en liten extra knuff vid frånskjute­t. Bra löst! Skon lämpar sig dock inte lika mycket för tyngre löpare som tidigare.

Ovandelen består av kraftig, välstoppad nätväv. Den känns bekväm och med hjälp av ett vanligt snörningss­ystem och en bra plös smiter den åt bra runt foten. Men samtidigt suger materialet åt sig en del svett.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden