Aktiv Träning (Sweden)

ÄVENTYR PÅ AFRIKAS SYDSPETS

-

Det ser kanske inte ut som någon ”varm och skön dag hemma i trädgården”, men det var faktiskt så ultralöpar­en Kane Reilly beskrev det löpäventyr han och kompisen Ryan Sandes nyligen var ute på. De två sydafrikan­erna bestämde sig för att sätta ett FKT – fastest known time – i sina hemtrakter på sträckan mellan de två fyrarna Cape Point och Mouille Point längst ner på Afrikas sydspets. Området består av bergig terräng och är en av landets vackraste kuststräck­or, men mer än så visste de inte på förhand. Det visade sig också att de underskatt­ade sträckan. Första försöket tvingades de avbryta eftersom terrängen visade sig vara jobbigare än väntat, och de riskerade att inte hinna hem innan utegångsfö­rbudet trädde i kraft. I Sydafrika skulle det i så fall innebära en natt i häktet. Några veckor senare gjorde de om försöket och då lyckades de löpa hela sträckan (74 km) på 9 timmar och 20 minuter.

 ??  ?? De bägge löparna fick en spontan idé om att löpa mellan två fyrar och snart hade de planerat hela sträckan. De hade dock inte en aning om vad som väntade dem därute.
De bägge löparna fick en spontan idé om att löpa mellan två fyrar och snart hade de planerat hela sträckan. De hade dock inte en aning om vad som väntade dem därute.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden