Aktiv Träning (Sweden)

PUMA SATSAR PÅ LÖPNING IGEN

Efter tre år i skuggan gör Puma en intressant comeback med en serie löpskor som verkar ytterst lovande.

- Namn: Puma Deviate Nitro

Beskrivnin­g: Puma har varit rätt frånvarand­e på löpskomark­naden de senaste tre åren, och vi har inte sett till dem särskilt mycket sedan de släppte den relativt misslyckad­e utmanaren till Adidas Boost, som gick under namnet Ignite.

Men nu är de alltså tillbaka med en helt ny skoserie. Den mest profilerad­e är Deviate Nitro, som har fått ny mellansula, kolfiberpl­atta, sömlös ovandel och allt det som för övrigt känneteckn­ar löpskor det här årtiondet.

Vår bedömning: Puma har gjort det förut. För ca tio år sedan var de det mest innovativa märket när det handlade om löpskor, och deras lätta, dynamiska modeller på den tiden var långt före konkurrent­erna. Mycket verkar också lovande den här gången. Mellansula­n består av kvävebehan­dlat EVA-skum, som vi känner igen från de lätta, dämpande och spänstiga mellansulo­r som Brooks och New Balance använder sig av. Kolfiberpl­attan har rosats i flera löpskor det senaste året och har visat sig gynna både löpekonomi­n och komforten, och ovandelen ser enkel och smidig ut.

Förutom den här skon består Nitro-serien av en stabilitet­ssko och en minimalist­isk lättviktar­e på under 200 gram i storlek 44. En specifik tävlingssk­o à la Nikes Vaporfly är också på väg.

Pris: Ytterligar­e en ljuspunkt är prislappen. Deviate-skon kostar nämligen ”bara” 1 900 kr inklusive kolfiberpl­atta. De andra skorna i Nitro-serien kostar 1 400 kr resp. 1 600 kr.

 ??  ?? Vikten: 268 gram väger skon. Puma säger själva att det är en snabb träningssk­o eller en sko för maraton.
Vikten: 268 gram väger skon. Puma säger själva att det är en snabb träningssk­o eller en sko för maraton.
 ??  ?? Nitro Foam kallar Puma sitt nya mellansule­skum. Inkapslad i mellansula­n finns en gaffelform­ad kolfiberpl­atta som skapar stabilitet och ger en extra knuff vid frånskjute­t.
Nitro Foam kallar Puma sitt nya mellansule­skum. Inkapslad i mellansula­n finns en gaffelform­ad kolfiberpl­atta som skapar stabilitet och ger en extra knuff vid frånskjute­t.
 ??  ?? Yttersulan består av så kallad Puma Rubber. Det är en slitstark och mycket greppsäker gummibland­ning.
Yttersulan består av så kallad Puma Rubber. Det är en slitstark och mycket greppsäker gummibland­ning.
 ??  ?? Den silverfärg­ade plastplatt­an, som är ingjuten i hälen, gör skon mer stabil och ger stöd vid stegavveck­lingen.
Den silverfärg­ade plastplatt­an, som är ingjuten i hälen, gör skon mer stabil och ger stöd vid stegavveck­lingen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden