Aktiv Träning (Sweden)

Fyra promenader med olika intensitet

-

GÅ OCH LÅT BILEN STÅ

Det saknas några saker till middagen samtidigt som vädret är bra. I stället för att ta bilen för att handla sätter du på dig skorna, tar på dig en ryggsäck och går i raskt tempo bort till matbutiken. För att få en lite längre tur går du en omväg, och innan du är hemma igen så har det gått en timme och en kvart – som du skriver in i träningsda­gboken.

Vad får du ut av det? Lätt träning och frisk luft.

Vad krävs? Att du inte per automatik väljer den enkla lösningen.

Hur tufft är det?

SKOGSPROME­NAD

Det är helg och solen skiner. Du tränade hårt i går och orkar därför inte springa idag. I stället ringer du till en god vän och tillsamman­s tar ni en långpromen­ad i skogen – om du nu inte går på egen hand. Vandringen tar två timmar och när du kommer hem känns det att du har använt kroppen, men du är inte helt slut för det.

Vad får du ut av det? Lätt till måttlig träning och ett mentalt avbrott i vardagen.

Vad krävs? Att du kommer iväg även om kroppen är trött.

Hur tufft är det?

DAGSTUR

Du planerar en dagstur längs en naturskön sträcka. Du packar en ryggsäck med extra kläder, vätska och proviant, och laddar ned rundan till mobilen innan du ger dig iväg. Du håller ett rätt högt tempo och har därför tagit på dig dina löpskor. Under de sista fem kilometern­a av dagsturen gasar du på lite extra och löper korta bitar.

Vad får du ut av det? Träning för bålen, ökad fettförbrä­nning, bättre muskelstyr­ka i benen.

Vad krävs? Planering, transport och rätt lång träningsti­d.

Hur tufft är det?

FJÄLLVANDR­ING

Nu börjar det bli tuffare. Här ägnar du en minisemest­er åt att fjällvandr­a. Ryggsäcken är fylld med övernattni­ngsprylar, ombytesklä­der och mat. Löpskorna har bytts ut mot vandringsk­ängor och eftersom turen går i fjällvärld­en har du gångstavar med dig. Du ägnar dig åt dagslånga vandringar i fjällen dag efter dag.

Vad får du ut av det? Effektiv träning för muskler, leder och bål. Kraftigt ökad fettförbrä­nning.

Vad krävs? Att du avsätter tid (även för återhämtni­ng) och har bra prylar. Hur tufft är det?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden