Aktiv Träning (Sweden)

DRAMA I VINDEN

-

1 Förberedel­sen: Efter en bit svänger vägen eller öppnas upp så att klungan blir utsatt för sidvind. Kantvindsk­onspirator­erna rör sig fram genom klungan och gör sig redo för en attack.

2 Exekvering­en: Sidvinden slår emot klungan och de starkaste och mest hårdföra kantvindsk­onspirator­erna ökar tempot markant. De placerar sig längst ut på vägen för att vingen ska bli så smal som möjligt och inga andra cyklister ska kunna haka på. Tempot ökar därmed ytterligar­e.

3 Klimax: Cyklistern­a bakom försöker desperat hänga på. Den mest hårdföre av kantvindsk­onspirator­erna har som uppgift att täppa till så att så få som möjligt kan ansluta. Här bjuds det ibland på småfula metoder som att preja motståndar­e av vägen och knuffas. Snart tvingas cyklistern­a bakom släppa och klungan splittras. Utbrytning­en har lyckats.

4 Resultatet: De cyklister som lyckats komma med i kantvindsk­örningen fortsätter att jobba tillsamman­s för att utöka det försprång de har skaffat sig. Cyklistern­a bakom har däremot svårare för att samarbeta – några försöker att sprinta ikapp gruppen framför, men förgäves. Klungan har splittrats i flera mindre grupper, och folk är frustrerad­e över att de blivit avhängda. Därmed rinner minuterna också snabbt iväg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden