Aktiv Träning (Sweden)

2 Crossfit får dig kanske att

-

tänka på träning med stora traktordäc­k, kettlebell­s och tunga skivstänge­r, men det finns massor av WOD:s som kan göras med endast kroppen som vikt. Det gäller t.ex. Cindy, som består av tre klassiska övningar. Många crossfitut­övare utför Cindy med viktväst, men det går lika bra att köra passet utan. Cindy genomförs som AMRAP, vilket står för as many rounds as possible – dvs. så många varv som möjligt.

Så utförs Cindy: 5 pull-ups

10 armhävning­ar

15 air squats

… och så från början igen. Försök att göra så många varv som möjligt på 20 minuter.

FÖR TUFFT?

Om du inte fixar att göra pullups, kan du t.ex. ta hjälp av ett träningsba­nd. Alternativ­t kan du göra inverted rows i stället (t.ex. under ett stadigt bord). Armhävning­ar blir lättare att utföra om du placerar händerna uppe på en bänk eller liknande.

 ??  ?? 13 crossfit-gym fanns det i världen år 2005. Sedan gick det snabbt och i dag finns det över 14 000 officiella crossfit-gym på världsbasi­s. Dessutom tillkommer alla de gym som erbjuder crossfit-inspirerad träning under andra namn.
Pull-ups blir lättare att utföra om du drar ett träningsba­nd runt stången och ned runt knäet eller foten. Då hjälper bandet dig upp igen.
13 crossfit-gym fanns det i världen år 2005. Sedan gick det snabbt och i dag finns det över 14 000 officiella crossfit-gym på världsbasi­s. Dessutom tillkommer alla de gym som erbjuder crossfit-inspirerad träning under andra namn. Pull-ups blir lättare att utföra om du drar ett träningsba­nd runt stången och ned runt knäet eller foten. Då hjälper bandet dig upp igen.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden