Aktiv Träning (Sweden)

7 Fight gone bad

-

är ett pass som kan få även de mest hårdföra att krokna. Efter att själv ha provat på passet beskrev den profession­ella MMA-mästaren B.J. Penn det som att en ”fight gone bad” – och så fick passet sitt namn. Det går helt enkelt ut på att du genomför tre varv med fem övningar. Varje övning utförs i en minut innan du fortsätter direkt vidare till nästa. När du har gjort alla övningar så vilar du i en minut och börjar därefter om på ett nytt varv. Den sammanlagd­a tiden blir alltså 17 minuter, varav endast två minuter är pauser.

Så utförs

Fight gone bad: 1 min. wall ball

1 min. sumo marklyft high-pulls

1 min. boxhopp

1 min. push press

1 min. rodd i roddmaskin

1 min. vila

… och så från början igen. Du ska göra totalt tre varv. Din poäng är det totala antalet reps du hinner med (i roddmaskin­en räknas kalorier som reps).

FÖR TUFFT?

Metoden bakom Fight gone bad kan mycket väl användas till många andra övningar. Tränar du hemma kan du välja fem kroppsvikt­sövningar och göra din egen version av Fight gone bad. Det kan t.ex. vara övningar som boxhopp, armhävning­ar, air squats, sit-ups och burpees.

 ??  ?? 415 000 deltagare från 172 länder deltog i CrossFit Open 2018 – det hittills största antalet. CrossFit Open funkar som kval inför CrossFit Games, där de bästa i världen tävlar om att kunna kalla sig för Fittest Man on Earth resp. Fittest Woman on Earth.
415 000 deltagare från 172 länder deltog i CrossFit Open 2018 – det hittills största antalet. CrossFit Open funkar som kval inför CrossFit Games, där de bästa i världen tävlar om att kunna kalla sig för Fittest Man on Earth resp. Fittest Woman on Earth.
 ??  ?? Boxhopp är en bra övning som tränar din explosivit­et. Är du lite ovan vid att hoppa upp på något, så börja med en riktigt låg låda.
Boxhopp är en bra övning som tränar din explosivit­et. Är du lite ovan vid att hoppa upp på något, så börja med en riktigt låg låda.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden