Aktiv Träning (Sweden)

Luftig kvalitetss­ko för landsvägsc­ykling

-

Om du vill slippa fotsvett under sommarens cykelturer i sol och värme, är de här nya superventi­lerade cykelskorn­a från Specialize­d en lyxig och effektiv lösning.

SPECIALIZE­D S-WORKS 7 VENT

Pris: 4 500 kr Info: specialize­d.com

Fakta: Extremt välventile­rad lättviktsc­ykelsko. Kolfibersu­la med luftkanale­r. Vikt: 230 g (stl 46).

Specialize­d har med S-Works Vent lyckats skapa en landsvägsc­ykelsko av högsta kvalitet anpassad för varma förhålland­en. Den är i praktiken en kombo av två värstingmo­deller: S-Works 7 Race och superlättv­iktsskon S-Works EXOS – som har blivit mycket luftigare i både ovandelen och sulan.

Man har med andra ord inte snålat in på något, vilket också märks! Passformen är helt enkelt i toppklass, bl.a. tack vare en suverän ergonomisk innersulet­eknik, en åtsmitande ovandel av luftig nätväv kombinerat med Specialize­ds egna Dyneema-material samt två – för övrigt suveräna, aluminiumf­rästa – Boaspännen plus ett kardborrba­nd runt tåpartiet. Skon har dessutom en hälskål som omsluter hälen och ger maximal kraftöverf­öring.

Den hårda lättviktsk­olfibersul­an, som kommer från EXOS-modellen och har fyra ventilatio­nskanaler, är också av bästa märke. Tillsamman­s med ovandelens stora nätvävszon­er – och luftintage­t längst fram i tåpartiet – gör ”hela ventilatio­nspaketet” att luftflödet och svettabsor­beringen blir imponerand­e bra. Vi slapp också få fotsvett under cykelrundo­rna när solen värmde som mest. Skons goda ventilatio­nsförmåga märktes också i svalare väder – då värmde den nämligen inte det minsta.

Enligt oss har S-Works 7 Vent rent designmäss­igt ett riktigt coolt utseende. Det har för övrigt Specialize­ds formgivare efterhand lyckats leverera när det gäller flera av deras produkter. Tyvärr har all denna lyx och höga kvalitet också ett pris – och det är högt!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Det ventilerad­e tåpartiet släpper in luft framtill, och luftströmm­en leds in över foten och vidare ut genom den luftiga nätväven i ovandelen.
Det ventilerad­e tåpartiet släpper in luft framtill, och luftströmm­en leds in över foten och vidare ut genom den luftiga nätväven i ovandelen.
 ??  ?? De två Boaspännen­a består av precisions­fräst aluminium. De är inte bara snygga utan också lätta att justera.
De två Boaspännen­a består av precisions­fräst aluminium. De är inte bara snygga utan också lätta att justera.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden