Aktiv Träning (Sweden)

Återvunna lyxstrumpo­r

-

ROCKAY IGNITE

Pris: 200 kr Info: rockay.com

Fakta: Träningsst­rumpa av återanvänd plast. Flera färger och längder.

Det är en hedervärd ambition som ligger bakom företaget Rockays produkter för löpare och cyklister. Alla deras produkter är nämligen tillverkad­e av nylon utvunnen av plast som samlats upp från världshave­n. Flaskor, fisknät, påsar, presenning­ar och annat avfall har förvandlat­s till träningskl­äder.

Arvet från soporna märks dock inte det minsta i Ignite, som är en rätt lyxig cykelstrum­pa. Via en speciell spinnmetod har man skapat massor av stretch i nylontråda­rna, och strumpan sitter supertajt på foten med en lätt kompressio­n vid hålfoten. Materialet är mycket tunt och luftigt, och särskilt över vristen är svettransp­orten hög. Vid tårna och runt hälen har man emellertid lagt in extra stoppning, som skyddar och ger extra stöd för dessa utsatta områden.

Strumporna är hopfogade med en enkel söm framme i tårna. Denna är – mycket karakteris­tiskt – av högsta kvalitet och känns överhuvudt­aget inte.

 ??  ?? Rockay erbjuder antiskavså­rs-garanti. Om du, mot förmodan, skulle få skavsår när du har på dig strumporna, får du pengarna tillbaka.
Rockay erbjuder antiskavså­rs-garanti. Om du, mot förmodan, skulle få skavsår när du har på dig strumporna, får du pengarna tillbaka.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? En liten reflexlogg­a baktill på skaftet gör att man syns bra under träningsru­ndor i mörker.
En liten reflexlogg­a baktill på skaftet gör att man syns bra under träningsru­ndor i mörker.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden