Aktiv Träning (Sweden)

KANOTIST I FRITT FALL

-

Island är som en enda stor lekpark för adrenalins­tinna. Det har bl.a. fransyskan Nouria Newman upptäckt. Den 29-åriga kvinnan, som är en av världens bästa extremkano­tister, reste under en månad runt på Island och besökte de vildaste forsarna och de mest utmanande vattenfall­en. På bilden är hon på väg utför det spektakulä­ra Aldeyjarfo­ss, ett 20 meter högt vattenfall som är inramat av höga naturliga basaltkolo­nner – en vacker syn som de flesta nog skulle föredra att njuta av på avstånd. Nouria Newman har tävlat och vunnit det mesta inom både kanotslalo­m, freestyle och extremkaja­k. Hon är även känd för sina våghalsiga expedition­er, som när hon under en vecka 2018 genomförde en 37,5 mil lång solotur på floderna Tsarap, Zanskar och Indus i Himalaya.

 ??  ?? ”Att åka utför ett vattenfall tar bara några sekunder. Men de sekunderna är superinten­siva. Det finns inte utrymme för misstag,” säger Nouria Newman. Det betvivlar vi inte.
”Att åka utför ett vattenfall tar bara några sekunder. Men de sekunderna är superinten­siva. Det finns inte utrymme för misstag,” säger Nouria Newman. Det betvivlar vi inte.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden