Aktiv Träning (Sweden)

LÖPSKO MED TURBO

Asics tar med nya Metaspeed Sky ett stort kliv framåt på marknaden med superlätta, kolfiberfö­rstärkta löpskor för alla rekordjäga­re.

-

Missa inte nästa nummer av Aktiv Träning. Då testar vi och jämför Asics sko med New Balances nya maratonsko, RC Elite.

Namn: Asics Metaspeed Sky

Beskrivnin­g: En ny superlätt maratonsko full av nya tekniska lösningar. Längs hela sulan går en kolfiberpl­atta, men det som är riktigt intressant är skons helt nya skummateri­al, FF Blast Turbo. Vi har inte koll på de tekniska detaljerna, men skon är i alla fall supermjuk, fjäderlätt och spänstig. Ovandelen består av en tunn och luftig nätväv.

Vår bedömning: Asics är en jätte på löpskomark­naden, och på sistone har det kommit massor av spännande och nyskapande tekniska modeller från deras fabriker. Deras Meta Ride-teknik, där en unik svängd läst vaggar löparen framåt genom löpsteget, var således något av det mest spännande vi testade ifjol. I den här skon har man kombinerat den tekniken med en kolfiberpl­atta och ett nytt, superlätt skum. Vikten ligger på endast 199 gram, vilket gör skon till en av de lättaste maratonsko­rna på marknaden.

Pris: 2 500 kronor. Ja, det är visserlige­n mycket pengar, men frågan är hur mycket ett personbäst­a på maraton eller halvmarato­n är värt för dig.

 ??  ??
 ??  ?? Asicsgrip är namnet på yttersulan som skyddar det unika skummet och ger bra grepp på asfalt.
Asicsgrip är namnet på yttersulan som skyddar det unika skummet och ger bra grepp på asfalt.
 ??  ?? FF Blast Turbo är det käcka namnet på den nya mellansula­n som är 38 mm tjock i häldelen och 33 mm i framfoten. Det ger ett dropp på endast 5 mm.
FF Blast Turbo är det käcka namnet på den nya mellansula­n som är 38 mm tjock i häldelen och 33 mm i framfoten. Det ger ett dropp på endast 5 mm.
 ??  ?? Hälkappan är hög och rätt hård. Det ger extra stadga för foten och bra stöd för löpare som vinklar foten lite inåt när de springer.
Hälkappan är hög och rätt hård. Det ger extra stadga för foten och bra stöd för löpare som vinklar foten lite inåt när de springer.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden