Aktiv Träning (Sweden)

Prisvärd och bra träningskl­ocka

Den nya versionen av Polars träningskl­ocka har så många funktioner att inte ens den mest kräsna idrottare kan stå emot den. Det är svårt att hitta en mer prisvärd klocka.

-

POLAR VANTAGE M2

Pris: 3 000 kr Info: polar.com

Fakta: Gps-klocka med massor av tränings-, hälso- och smartklock­efunktione­r. 30 timmars gps-tid.

2018 var lite av ett comebackår för Polar. Efter att ha kämpat lite med saker och ting och inte riktigt hittat rätt i en värld med gps- och smartklock­or lyckades man leverera tre utmärkta modeller: Vantage V, Grit

X och inte minst Vantage M, som vann vårt stora test med prisvärda gps-klockor år 2019.

Nu har den sistnämnda kommit i en ny version. Mycket liknar dock föregångar­en, och det handlar fortfarand­e om en välkonstru­erad, välfungera­nde gps-klocka med imponerand­e många funktioner.

Klockan passar alla – från nyfikna hälsonörda­r som vill mäta sömn, steg och puls, till ambitiösa triatleter som har behov av detaljerad­e tränings- och återhämtni­ngsdata. Det saknas således inga träningsfu­nktioner. Allt är dessutom kompatibel­t med Polars Flow-app, som enligt vår erfarenhet är ett av de bästa mätverktyg som finns, och appen ger möjlighet till riktigt djupa insikter. Jämfört med föregångar­en har klockan fått ett par nya funktioner. En av de mest uppskattad­e är music control, med vilken man kan fjärrstyra mobilens musikuppsp­elning via klockan. En annan höjdare är den nya Fuel-funktionen, med vilken man i detalj kan planera när och hur mycket vätska och energi man bör inta under träning.

Mätt utifrån antalet funktioner är klockan klart prisvärd. Det finns dock ett par hakar om vi jämför med Garmin. Skärmen är lite mörk och datafälten är små. Klockan ställs in via appen – knappt något kan ändras i själva klockan. Dessutom är mjukvaran lite långsam och klockan reagerar lite sent på input.

Prylar & kläder

 ??  ?? Dålig batteritid och avsaknaden av barometris­k höjdmätare är de främsta bristerna jämfört med en värstingkl­ocka.
Dålig batteritid och avsaknaden av barometris­k höjdmätare är de främsta bristerna jämfört med en värstingkl­ocka.
 ??  ?? Armbandet har en ny design som är riktigt bra. Dessutom finns klockan i fyra olika färger: svart-grå, brun-koppar, guld-champagne och grå-gul.
Armbandet har en ny design som är riktigt bra. Dessutom finns klockan i fyra olika färger: svart-grå, brun-koppar, guld-champagne och grå-gul.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden