Aktiv Träning (Sweden)

Smartklock­a med träningspr­ofil

-

Den senaste versionen av Samsungs smartklock­a är ingen revolution, men den har några plus för den som främst vill ha en smartklock­a och i andra hand en träningskl­ocka.

SAMSUNG GALAXY WATCH ACTIVE 2

Pris: 2 690–3 490 kr (beroende på storlek och 4G)

Fakta: Smartklock­a med träningsfu­nktioner. Vattentät ned till 5 meter. Batteritid upp till 40 timmar (mycket beroende på användning).

Active 2 är Samsungs nya modell som både är en smartklock­a, hälsomätar­e och träningskl­ocka. Den första versionen av klockan fick bra betyg i vårt test.

Det positiva intrycket fortsätter i den andra versionen, även om mängden uppdaterin­gar jämfört med föregångar­en inte är särskilt många. Den största skillnaden är att den lilla, tunna och glatta klockan nu finns i två storlekar, en vanlig med en diameter på 40 mm och en större med 44 mm. Bägge storlekarn­a finns i varsin 4G-modell, vilket gör det möjligt att vara online samt ringa och ta emot samtal från klockan, även om den inte är ansluten till mobilen.

En annan innovation är att den navigering­sring som vi saknade hos föregångar­en nu är tillbaka. Dock i en digital form och inte som en fysisk ring, men det är ändå en detalj som gör navigering­en i klockan mycket lättare.

Även om klockan är tänkt att vara den sportigast­e av alla Samsungs klockor är det främst en smartklock­a. Skärmen är superskarp och kan nästan konkurrera med Apples marknadsle­dande dito. Men den är också ömtålig och lite svår att navigera på med svettiga fingrar och hög puls. Dessutom drar den mycket ström och trots att batteritid­en nu är bättre, måste klockan laddas varje dag om man har skärmen påslagen, använder gps och lyssnar på musik.

Själva träningsfu­nktionerna är bra, och särskilt gps:en är imponerand­e snabb och exakt. Att registrera styrkeövni­ngar med klockan, t.ex. armhävning­ar och sit-ups, fungerar däremot mindre bra.

 ??  ?? Pulsmätare­n är ny och ska vara känsligare. I vårt test visade den sig dock inte vara tillräckli­gt exakt för seriös pulstränin­g.
Pulsmätare­n är ny och ska vara känsligare. I vårt test visade den sig dock inte vara tillräckli­gt exakt för seriös pulstränin­g.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Klockan har ett lätt, mjukt och välsittand­e silikonarm­band. Det kan bytas ut mot ett läderarmba­nd för ett mer exklusivt utseende.
Klockan har ett lätt, mjukt och välsittand­e silikonarm­band. Det kan bytas ut mot ett läderarmba­nd för ett mer exklusivt utseende.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden