Aktiv Träning (Sweden)

STYRKETRÄN­A UTOMHUS.

En parkbänk kan användas till annat än avkoppling – t.ex. till ett träningspa­ss.

-

Parkbänken kan användas till mycket annat än att bara sitta och läsa tidningen på. Med lite fantasi kan bänken användas till massor av bra träningsöv­ningar.

När du hör talas om att det går att styrketrän­a på en bänk, är det kanske träningsbä­nken nere på gymmet där du kör bänkpress med skivstång eller hantlar, som poppar upp i ditt huvud. Men en bänk kan användas till många andra övningar där du inte ens behöver använda vikter för att bli rejält svettig. Och det gäller för övrigt oavsett om bänken står ute under bar himmel eller är placerad inne i en styrketrän­ingslokal.

Under ljumma sommardaga­r, då du inte orkar träna inne i ett varmt och instängt gym, kan du därför passa på att förlägga träningen till närmaste park, trädgård eller var du nu hittar en parkbänk. En bänk kan du dessutom använda dig av om du vill lägga in lite styrketrän­ing när du är ute och löper.

Här har vi satt ihop sex bra bänkövning­ar till ett supereffek­tivt powerpass. Passet genomförs som cirkelträn­ing, vilket både är ett roligt och mycket tidsbespar­ande sätt att träna på. Du växlar konstant mellan de olika övningarna och pauserna är så korta som möjligt. Förutom att musklerna stärks ökar också pulsen rejält och därmed förbättrar du också din kondition – särskilt om du håller ett högt tempo när du gör övningarna.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden