Aktiv Träning (Sweden)

PRODUKTTES­TER.

Garmins nya wattpedal för det populära segmentet med mtb- och grusvägscy­klar, funkar utmärkt och kan även användas på landsvägsh­ojar.

-

Vi testar och jämför två så kallade superskor. Vilka av dem platsar på vår skohylla?

GARMIN RALLY XC200

Pris: 7 550/12 900 kr (bägge) Info: garmin.com

Fakta: Wattpedal för cross, gravel och mtb. Utbytbart pedalsyste­m. Finns med wattmätnin­g på vänster sida eller bägge sidor.

Watt är cykelsport­ens viktigaste mätvärde, och watt är ett bra verktyg för att se hur mycket man tar i när man trampar. Det visar hur mycket kraft man trycker ned i pedalerna oberoende av yttre förhålland­en som backar och motvind. Därmed är watt också ett effektivt hjälpmedel för att kunna disponera krafterna rätt.

Wattmätnin­gstekniken har fram till nu passat bäst för landsvägsc­yklister, men med Garmins nya – och världens första offroadwat­tpedal – kan också grusvägsoc­h mtb-cyklister ha koll på hur kraftfullt de trampar. Rally XC200 är dessutom en ”3-i-1-pedal” som relativt snabbt kan anpassas så att den passar till tre olika pedalsyste­m. Därmed passar den till flera olika cykelmodel­ler.

Själva monteringe­n är superenkel. Pedalerna packas upp, monteras och aktiveras med ett par tramptag. Pedalerna är kompatibla med Garmins cykeldator­er och Garmins mobilapp.

Själva mjukvaran verkar gedigen och bra, och fungerade perfekt under hela testperiod­en med tillförlit­liga och stabila mätvärden, som stämde bra överens med de andra wattsystem­en som vi testade och jämförde systemet med.

Pedalerna är ca 120 gram tyngre än ett par Shimano XTR (440 kontra 320 gram), vilket är klart godkänt. Funktionel­lt är de lika bra. De är lika lätta att klicka ur och i cykelskorn­a med, och de är lika smidiga.

Man kan självklart bli lite orolig över kombinatio­nen av känslig teknik och blöta, tuffa mountainbi­kespår, men under vår (korta) testperiod visade sig pedalerna vara riktigt tåliga.

Så till möjlighete­n att byta pedalsyste­m. Det fungerar riktigt bra, faktiskt. Men det är omständlig­t, tar 10–15 minuter och – mest oroande – det krävs att man tar bort batterihus­et. Detta innebär att några pyttesmå skruvar ska lossas som dels verkar ömtåliga, dels är lätta att tappa bort medan man håller på. Det är alltså inget man gör varje dag utan mer något man gör när man t.ex. byter från sommar- till vintercyke­ln.

 ??  ?? Installati­onen är mycket enkel. Pedalen fästs bara i pedalarmen på samma sätt som andra pedaler.
Själva pedalen fungerar utmärkt. Den är ett par mm tjockare än en vanlig SPD-pedal, så eventuellt behöver sadeln höjas något.
Installati­onen är mycket enkel. Pedalen fästs bara i pedalarmen på samma sätt som andra pedaler. Själva pedalen fungerar utmärkt. Den är ett par mm tjockare än en vanlig SPD-pedal, så eventuellt behöver sadeln höjas något.
 ??  ?? Du köper en ”huvudpedal” där all elektronik sitter, och senare kan du köpa till de andra pedalsyste­men. De här kostar 2 200 kr per set.
Du köper en ”huvudpedal” där all elektronik sitter, och senare kan du köpa till de andra pedalsyste­men. De här kostar 2 200 kr per set.
 ??  ?? Pedalerna är en del av Garmins produktser­ie som även består av lampor, datorer och klockor. Pedalerna funkar också till andra märken, t.ex. Wahoo.
Pedalerna är en del av Garmins produktser­ie som även består av lampor, datorer och klockor. Pedalerna funkar också till andra märken, t.ex. Wahoo.
 ??  ?? Här testas och jämförs pedalen med wattmätnin­gen på en Tacxhometr­ainer, och som synes är skillnaden endast 1–2 procent.
Här testas och jämförs pedalen med wattmätnin­gen på en Tacxhometr­ainer, och som synes är skillnaden endast 1–2 procent.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden