Aktiv Träning (Sweden)

FRÅGA OSS.

Hur lyckas man planera en aktiv storstadss­emester utan att träningen känns som ett nödvändigt ont?

-

Vi är redo att hjälpa till – bl.a. med råd om gångstavar och semestertr­äning.

SVAR: Många tar med sig löpskorna på semestern, men istället för att löpa varv efter varv i närmaste park kan löpningen med fördel kombineras med en sightseein­grunda. Under löprundan kan du få se och uppleva platser och kvarter som du inte skulle ha hittat om du bara hade följt turistströ­mmen. Det kan vara bra att planera löprundan hemma på hotellet eller redan inför semestern, så att du har koll på alla spännande sevärdhete­r och slipper de värsta trafikprop­parna – samtidigt som du kan göra några korta avstickare längs vägen. Du kan t.ex. använda appar som Strava för att leta reda på lokala löprundor. Om man inte vill planera egna löprundor utan hellre vill ha sällskap, kan man i många storstäder hyra en så kallad sightrunni­ng-guide, dvs. en löparguide som följer med och visar både kända historiska platser och mer okända lokala pärlor. Sök på nätet på ”sightrunni­ng” eller ”running tours” plus den stad du ska besöka.

Här intill hittar du tips på andra stadsaktiv­iteter.

 ??  ?? Även om du inte ser dig själv som en morgonpigg typ är det faktiskt möjligt att skapa nya vanor. Och på morgonen har du ofta gator och torg helt för dig själv.
Även om du inte ser dig själv som en morgonpigg typ är det faktiskt möjligt att skapa nya vanor. Och på morgonen har du ofta gator och torg helt för dig själv.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden