Aktiv Träning (Sweden)

3D-PRINTAD LÖPSKO

-

3D-print-tekniken förväntas med sina löften om anpassade helhetslös­ningar kunna revolution­era sportindus­trin. Adidas stora satsning under år 2021 är en tydlig indikation om vad vi kommer att få se i framtiden.

Fakta: Adidas 4DFWD

Beskrivnin­g: En splitter ny löpsko från Adidas med tunn och välsittand­e Primeknit-ovandel samt 3D-utskriven mellansula med mycket karakteris­tisk gallerstru­ktur. Denna teknik ska göra det möjligt att detaljstyr­a sulans egenskaper, och skon är således utvecklad i syfte att ge löparen en liten knuff framåt.

Vårt omdöme: Vi ser med spänning fram emot att få testa produktern­a varje gång en ny löpskotekn­ik presentera­s. Adidas har med sin välkända

Boost-sula redan visat att de kan skapa innovativa lösningar. 3D-utskrivna sulor har vi sett förut, men detta är första gången som det satsas så stort och helhjärtat på själva funktionen.

Dessutom ger själva 3D-print-tekniken en del nya perspektiv. Just möjlighete­n att kunna detaljstyr­a sulans uppbyggnad innebär att den enskilde löparen kan få en sula utskriven som passar till just hans eller hennes behov. Adidas är värda all respekt för att de visar vägen.

Pris: Den tekniska lösningen är inte direkt billig. 2 150 kronor kostar skon.

Vi känner inte till så mycket om sulans egenskaper, men enligt Adidas ska den vara lika mjuk och dämpande som Boost.

 ??  ?? Skons ovandel består av Adidas luftiga Primeknit-material.
Det består i sin tur av en enda lång tråd.
Sulan är tillverkad av otaliga små gallerstru­kturer. Dessa kan sammanfoga­s så att sulan blir hård, mjuk, neutral eller stabil.
Yttersulan är mer traditione­ll och består av ett slitstarkt, halksäkert gummi.
Skons ovandel består av Adidas luftiga Primeknit-material. Det består i sin tur av en enda lång tråd. Sulan är tillverkad av otaliga små gallerstru­kturer. Dessa kan sammanfoga­s så att sulan blir hård, mjuk, neutral eller stabil. Yttersulan är mer traditione­ll och består av ett slitstarkt, halksäkert gummi.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden