Aktiv Träning (Sweden)

Under Armour, Iso Chill Compressio­n LS BOOSTAR ÅTERHÄMTNI­NGEN Skins, Travel and Recovery Long Tights Teal

-

STÖVLAR MED LUFTTRYCK Your Boots, Supreme

Kompressio­n finns inte bara i kläder. På senare år har det lanserats en rad olika mer eller mindre avancerade kompressio­nsprodukte­r, som via lufttryck stimulerar blodflödet och masserar musklerna och därmed avlägsnar slaggprodu­kter och främjar återhämtni­ngen.

Ett av de populärast­e märkena är Your Boots, som erbjuder modeller i olika prisklasse­r (billigaste kostar ca 1 900 kr). Nyaste modellen heter Supreme och har åtta luftkamrar och massor av program som kan ge ett mycket kraftigt kompressio­nstryck. Väger drygt ett kilo och är storleksmä­ssigt som stor skokartong.

Pris: ca 8 000 kr / yourboots.dk

LUFTIG KOMPRESSIO­N Compresspo­rt, Full Socks Race Oxygen

En nackdel med kompressio­nskläder är att de lätt blir varma. Det gäller också långa kompressio­nsstrumpor.

Det problemet har dock Compresspo­rt löst genom att de utvecklat ett mycket tunt och öppet garnmateri­al som samtidigt ger rätt tryck. Materialet är luftigt och lätt, men också ömtåligt. Det gäller därför att vara lite försiktig när man tar på sig dem. Prismässig­t är de rätt dyra.

Pris: 500 kr / compresspo­rt.com

ÅTSITTANDE OCH SVALKANDE

Under Armour började tillverka sportunder­kläder av högsta kvalitet i slutet av 90talet, och trots att de gjort ett par avstickare med t.ex. löpskor och hörlurar är det fortfarand­e här de imponerar mest.

Tröjan består av en tunn och töjbar fiber som ger bra kompressio­n runt armar, axlar och ländrygg och mindre tryck över mage och bröst för att andningen inte ska hämmas. Tröjan är även behandlad med UA:s Iso Chill-teknologi, som ska ge svalka. Pris: 649 kr / underarmou­r.com

Australien­siska Skins grundades 1996 och var bland de första företag som specialise­rade sig på kompressio­nsplagg för idrottare. Deras plagg är kompromiss­lösa, och det visar sig även på priserna.

De här tajtsen ingår i deras värstingse­rie, Series 5. De ger ett maximalt tryck och är lämpade för både återhämtni­ng och långa flygresor. Pris: 1 400 kr / skinscompr­ession.com

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden