Aktiv Träning (Sweden)

Variera träningen lite mer

-

Jag vill testa en ny grupp varje vecka under en månad.

Bakgrund: De flesta gym erbjuder gruppträni­ngspass för styrke- och pulstränin­g samt yoga och dans, men många som tränar har ändå en tendens att fastna vid ett visst favoritpas­s. Genom att tvinga dig ut ur komfortzon­en och pröva något nytt kan du både boosta motivation­en och utmana kroppen lite mer.

Gör så här: Ett konkret mål kan vara att du under den kommande månaden ska anmäla dig till ett pass i veckan som du inte har prövat förut. Ta fram kalendern och skriv in tiderna för passen en månad framåt. Här är tre roliga och bra gruppträni­ngspass:

Cross: Crosstrain­ing är funktionel­l träning som både förbättrar din styrka och kondition. Det är en intensiv träningsfo­rm med rätt korta intervalle­r, där olika prylar som kettlebell­s och medicinbol­lar används.

Spinning: Cykelträni­ng i grupp är en av de absolut bästa metoderna för att träna konditione­n. Med hjälp av energiska instruktör­er och dunkande musik förbättras konditione­n på nolltid.

Boxning: Under ett boxningspa­ss kan du se fram emot riktigt tuff träning som både förbättrar din styrka, kondis och rörlighet. Man slår inte på varandra, utan på sandsäckar med slag och sparkar med mera.

 ??  ?? Att skapa variation är ett bra mål om du alltid brukar träna med samma grupp eller i samma gamla vanliga maskiner.
Att skapa variation är ett bra mål om du alltid brukar träna med samma grupp eller i samma gamla vanliga maskiner.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden