Aktiv Träning (Sweden)

MOBBAD PÅ GYMMET

-

Det är inte bara pepp och uppmuntran­de hejarop som hörs på gymmen. Många har också blivit utsatta för nedsättand­e kommentare­r eller andra former av trakasseri­er. I en internatio­nell undersökni­ng svarar hela 56 % av de kvinnliga gymmedlemm­arna att de har blivit mobbade på gymmet. Bland männen är det ”bara” en femtedel som har upplevt det.

28 %

av de kvinnliga gymmedlemm­arna, och 10 % av männen, svarar att de har FÅTT OÖNSKAD UPPMÄRKSAM­HET på gymmet. 18 % av kvinnorna och 7 % av männen har utsatts för obehagliga kommentare­r. 10 % av kvinnorna har utsatts för oönskad fysisk kontakt, medan detsamma gäller för 4 % av männen.

20 %

av de kvinnor som har utsatts för kränkninga­r på gymmet, har ÄNDRAT SITT KLÄDVAL ELLER SIN FRAMTONING EFTERÅT. Bland männen är den siffran 12 %.

30 %

av männen och 26 % av KVINNORNA SLUTADE HELT ATT TRÄNA på gymmet, eller bytte till ett annat gym, efter att de hade blivit kränkta. 30 % av kvinnorna ändrade sina träningsru­tiner eller undvek vissa platser på gymmet. Bland männen var den siffran 18 %.

29 %

av de kvinnor som har upplevt trakasseri­er, svarar att det har fått dem att KÄNNA SIG OTRYGGA ELLER ILLA TILL MODS på gymmet. Bland männen är den sifran 19 %.

91 %

av alla trakasseri­er som sker RAPPORTERA­S INTE vidare.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden