Aktiv Träning (Sweden)

Helt hemlagat

-

Vill du veta exakt vad som finns i maten och hur den tillagas är hemlagat rätt lösning. Här pratar vi om mat från grunden där du köper färska ingrediens­er och skär, skalar och river allt själv, blandar egen dressing, gör sås från grunden, bakar bröd eller marinerar och steker kycklingen själv. Det finns nästan bara bra saker att säga om denna lösning bortsett från att den är tidskrävan­de. Det finns dock ett litet aber, och det är att man kan luras att tro att en måltid är nyttig bara för att man har lagat den själv. Det är emellertid en sanning med modifikati­on. Om de livsmedel du använt inte är de allra nyttigaste, och t.ex. består av mycket mättat fett och lite grönsaker, så är den hemlagade måltiden kanske inte så nyttig längre.

HJÄLP TILL HEMLAGAT

Beställ hem ingrediens­erna

Även om du föredrar att laga mat från grunden, är det fortfarand­e möjligt att göra det på ett tidseffekt­ivt sätt. Med en måltidskas­se som levereras hem till dörren kan du spara tid genom att slippa besöka matbutiken och leta fram olika matrecept. Matkassen innehåller alla livsmedel du behöver samt receptförs­lag på middagar, så att du kan köra igång med detsamma. Det finns olika typer av matkassar att välja på: vegetarisk­a, veganska, ekologiska m.m.

Följ en matplan

En smart matplaneri­ng är a och o för att skapa bra matvanor. Genom att du planerar dina måltider för ett antal dagar kan du få massor av ny inspiratio­n samt mer variation i din matlagning.

 ?? ?? Det finns pengar att spara genom att laga maten själv. Tänk t.ex. på hur mycket mat du får om du själv styckar en hel kyckling.
Det finns pengar att spara genom att laga maten själv. Tänk t.ex. på hur mycket mat du får om du själv styckar en hel kyckling.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden