Aktiv Träning (Sweden)

Halvfabrik­at

-

Idag finns det massor av möjlighete­r att få hjälp med matlagning­en i form av halvfabrik­at där du själv bara behöver utföra de avlutande momenten. Det är tidsbespar­ande, men ger dig ändå upplevelse­n av att du lagar maten själv. Halvfabrik­at kan t.ex. vara frysta potatiskly­ftor, färdigskur­en sallad i påse, en färdig paj- eller pizzabotte­n, pulversås, frysta grönsaker, pastasås på burk, tonfisk på burk eller i buljong.

HALVFABRIK­AT

Kolla oljan

Om du vill ta genvägen att köpa en färdig pesto, så finns det många varianter att välja på i matbutiken. Det spelar stor roll vilken olja som använts – välj antingen olivolja eller rapsolja för att få den nyttigaste versionen. Både oliv- och rapsolja är bra val.

Gör en enkel sallad

En av de saker som sparar en hel del tid och ork, är att gå på upptäcktsf­ärd vid hyllan med färdigskur­na och sköljda salladsbla­ndningar. Välj fritt mellan t.ex. rivna morötter, rucola, babyspenat och olika typer av kål som du kan lägga fram direkt i skålen. Du kan på nolltid fixa en rätt genom att tillföra nötter, fetaost, fruktbitar eller liknande. Det finns dessutom många goda färdigblan­dade sallader som du kan äta direkt.

Välj rätt sorts bröd

Det är nog inte så många som har tid att baka bröd från grunden, och det är inte heller något fel i att välja rågbröd, frallor och annat bröd i matbutiken. Det kan t.o.m. vara bättre att köpa bröd i matbutiken än på bageriet. Det är nämligen lättare att ta reda på vad brödet innehåller när man kan se det på förpacknin­gen. För att välja det nyttigaste alternativ­et kan du leta efter nyckelhåle­t, vilket fullkornsb­röd ofta är märkta med. Redan där har du gjort en insats för din hälsa. Fullkorn mättar t.ex. bra och innehåller mycket vitaminer.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden